1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikennerikkomukset

Ilmajoen kunnanjohtajalle ehdollista vankeutta törkeästä rattijuopumuksesta

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski on tuomittu ehdolliseen vankeuteen rattijuopumuksesta.

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut Ilmajoen kunnanjohtajan Seppo Pirttikosken ehdolliseen vankeuteen törkeästä rattijuopumuksesta. Tuomio on 35 päivää ehdollista.

Käräjäoikeuden yhteistuomio tuli törkeästä rattijuopumuksesta, kotirauhan rikkomisesta ja ajoneuvorikkomuksesta. Ehdollisen vankeuden lisäksi Pirttikoski tuomittiin sakkoihin ja lähes yhdeksän kuukauden mittaiseen ajokieltoon.

Päiväsakkoja kunnanjohtaja maksettavaksi tulee 20 eli yhteensä 1540 euroa. Ajokiellon viimeiseksi voimassaolopäiväksi tuli 9. heinäkuuta 2017.

Pirttikoski oli viime lokakuussa ajanut katsastamatonta henkilöautoa humalassa ja tunkeutunut sen jälkeen entisen vaimonsa kotirauhan piiriin. Pirttikoski oli soittanut useita kertoja aamyöllä asunnon ovikelloa sekä avannut entisen vaimonsa asunnon oven kuilstilta ottamallaan vara-avaimella.

Pirttikoski on myöntänyt syyllistyneensä rikoksiin. Hän oli pyytänyt käräjäoikeudelta mahdollisimman lyhyttä ajokieltoa vedoten maatilansa hoitoon Perhossa ja kahden alaikäisen lapsen kyyditsemiseen.

Oikeuden mukaan ajo-oikeus ei ole kuitenkaan välttämätön kunnajohtajan tehtävässä eikä maatalouden harjoittamista voida pitää Pirttikosken pääasiallisena tulonlähteenä.