Osuuskauppa Suur-Savolta 8,2 miljoonan tulos – yt-neuvottelut alkavat perjantaina

Osuuskauppa Suur-Savo teki 2016 tulosta 8,2 miljoonaa. Yhtiö aloittaa perjantaina yt-neuvottelut.

Suur-Savon osuuskauppa
Osuuskauppa Suur-Savon Stella
Risto Puolimatka / Yle

Osuuskauppa Suur-Savo teki tulosta viime vuonna 8,2 miljoonaa euroa. Se on pari sataa tuhatta enemmän kuin toissa vuonna. Suur-Savo juhli viime vuonna 100-vuotista toimintaansa.

Päivää ennen tulostietoja tuli julki, että Suur-Savo aloittaa taloushallinnon henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut, jotka koskevat 13:a henkeä eli vajaata kolmannesta taloushallinnon väestä. Yksi vaihtoehto on siirtää taloushallinnon toiminnot Mikkelistä Kajaaniin. Suur-Savon talousjohtaja Ari Miettinen sanoo kuitenkin, että kaikki vaihtoehdot neuvotteluissa ovat auki.

Suur-Savolla on kaikkiaan reilut 1 200 työntekijää, joista noin kaksi kolmesta on osa-aikaisia.

Ennätysmyynti kiikarissa

Suur-Savon vuoden 2016 myynti oli 422 miljoonaa, missä siinäkin on parannusta vuoden takaa liki kaksi prosenttia. Tälle vuodelle Suur-Savo tavoittelee 425 miljoonan ennätyksellistä myyntiä.

Talouslukuja esitellyt toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen suhtautuu tulevaisuuteen luottavaisesti, sillä pitkä taantuma on jäämässä taakse. Peikkona hän näkee kuitenkin sen, että kansan ostovoima on mennyt viime kuukaudet alamäkeen, mikä hänen mukaansa heijastuu myyntiin melko suoraan.

Bensa-asemien ja autokaupan myynti eri suuntiin

Suur-Savon ABC-asemien myynti väheni 2016 viitisen prosenttia. Taustalla on kaksi asiaa: polttonesteiden maailmanmarkkinahinta halpeni ja ABC-markettien myynti kärsi siitä, että kauppojen aukiolo vapautui 2016.

Autokauppa taas sai vauhtia myönteisestä talouskehityksestä, autoveron hienoisesta alennuksesta ja uusista automalleista. Suur-Savon autokauppa kasvoi 10,7 % vuonna 2016.