Maakuntahallituksen puheenjohtaja ihmettelee lentokenttäsotkua

Riita lentoliikenteestä on tulossa maakuntahallituksen käsiteltäväksi.

Etelä-Karjala
Primera airin lentokone Lappeenrannan lentoasemalla
Primera Airin lentokone Lappeenrannan lentoasemalla Jari Tanskanen Yle

Tora reittiliikenteen aloittamisesta Lappeenrannan lentokentällä harmittaa maakuntahallituksen johdossa. Maakuntajohtaja Matti Viialainen sanoi viikonloppuna Etelä-Saimaassa (siirryt toiseen palveluun), että suunnitelmat reittiliikenteen aloittamisesta jo ensi kesänä ovat liian riskialttiita.

Maakuntajohtaja lykkäisi liikenteen aloittamista vuodella kilpailusäännöksiin vedoten. Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eelis Eskelinen puolestaan pelkää, että julkinen keskustelu kaataa loppusuoralla olleet neuvottelut reittilentojen aloittamisesta.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja ja kansanedustaja Jukka Kopra (kok.) on tilanteesta harmissaan.

– On selvää, ettei tällainen retostelu edistä asioiden positiivista kehittymistä. Ei tyhjän kentän pyörittäminen ketään hyödytä, Kopra sanoo.

Maakuntavaltuustolla on tarvittaessa mahdollisuus jopa erottaa maakuntajohtaja. Kopra kuitenkin sanoo, että Matti Viialaisella on hänen luottamuksensa.

– Mutta kyllä tätäkin asiaa maakuntahallituksessa vielä käsitellään. Tätä asiaa täytyy nyt pohtia ja selvittää, kuka mitäkin on sanonut, Kopra toteaa.

Maakuntahallituksen on tarkoitus käsitellä asiaa vielä tässä kuussa.

Lentoliikenteen aloittamisesta nouseen äläkän lisäksi maakuntajohtajan tuplarooli sekä Etelä-Karjalan liitossa että Saimaan lentoasemasäätiön hallituksessa on aiheuttanut jääviysepäilyitä.