Potkuilla uhattu Harjavallan kaupunginjohtaja ei aio vielä luovuttaa

Kaupunginjohtaja Jaana Karrimaa sanoo odottavansa ainakin tilapäisen valiokunnan johtopäätöksiä ennen kuin tekee ratkaisuja virassa jatkamisesta.

Harjavalta
Jaana Karrimaa.
Jaana Karrimaa.Jari Pelkonen / Yle

Erottamisuhan alla elävä Harjavallan kaupunginjohtaja Jaana Karrimaa sanoo odottavansa rauhassa tilapäisen valiokunnan työn tuloksia ennen kuin tekee mitään johtopäätöksiä virassa jatkamisesta.

– Annan valiokunnalle työrauhan. Odotan tämän vaiheen rauhassa ja pohdin johtopäätöksiä vasta sen jälkeen, Karrimaa sanoo.

Valtuuston enemmistö päätyi maanantaina perustamaan tilapäisen valiokunnan, jonka tehtävänä on valmistella Karrimaan erottamista tai siirtämistä muihin tehtäviin. Perusteluna ovat Harjavallan kaupunginjohtajaan kohdistetut syytökset huonosta johtamiskulttuurista ja ilmapiiriongelmista.

Koko ajan on toimittu minun selkäni takana.

Kaupunginjohtaja Jaana Karrimaa

– Valiokunnan tehtävänanto on erikoinen. Sen tehtävä ei ole pohtia työilmapiiriä vaan sitä, nautinko enää poliitikkojen luottamusta, Karrimaa sanoo.

Pikaisia päätöksiä

Jaana Karrimaa sanoo edelleen olevansa ihmeissään häneen kohdistetuista syytöksistä. Hänen mukaansa häntä ei ole kutsuttu kuin kerran keskustelemaan poliitikkojen kanssa mahdollisista ongelmista.

– Koko ajan on toimittu minun selkäni takana, kävelty ohi ja yli, Karrimaa sanoo.

Kaupunginjohtaja Karrimaa arvioi, että tilapäisen valiokunnan aikataulu on tiukka. Sen pitäisi tehdä johtopäätökset maaliskuun puoliväliin mennessä ja kuulla muun muassa kaupunginhallitusta ja Karrimaata.