Massiivisessa rakentamisessa saattaa Hippoksen nimikin vaihtua

Kilpailutus Jyväskylän Hippoksen alueen urheilukeskittymän toteuttajasta alkaa lähiaikoina. Hippokselle suunnitellaan muun muassa monitoimiareenaa, hotellia ja asuntorakentamista .

kilpailuttaminen
Havainnekuva Hippoksen suunnitelmista.
PES-Arkkitehdit Oy

Jyväskylän Hippoksen urheilukeskittymän toteutus alkaa lähestyä. Kilpailutus alkaa näillä näkymin tässä tai ensi kuussa, ja kaavoitus on tulossa Jyväskylän valtuustoon maaliskuussa. Pääoperaattorin on tarkoitus olla selvillä syksyllä.

Hippoksen alueen nimikin saattaa tohinassa muuttua. Nykyistä perinteikästä nimeä onkin kritisoitu yhteydestä hevosurheiluun.

– Kun investori on valittu, joudutaan nimikysymystäkin pohtimaan. Yksi aika tyypillinen vaihtoehto tällaisissa on, että alueen nimi myydään jollekin halukkaalle. Asiasta ei tosin ole sen enempää vielä keskusteltu, toistaiseksi Hippos on ihan hyvä nimi, sanoo Hippoksen projektipäällikkö Kari Halinen.

Kiinnostusta Hippos-projektiin on jo ennakolta ilmaissut parisenkymmentä toimijaa. Kilpailutusta yksinkertaistaa se, että uuden hankintalain mukaan urakoitsijoita ja rahoittajia ei kilpailutuksessa tarvitse erotella toisistaan.

– Tämä on valtava hanke. Ehkä tämä kuvastaa tulevaisutta, että hankkeet muuttuvat monimutkaisemmiksi ja niiden rahoitus haastavammaksi. Jos uutta isoa halutaan tehdä, niitä ei enää kokonaan veroeuroilla rakenneta, Halinen arvelee.

Hippoksen rakentamisen kokonaisuuden arvoksi on aiemmin arvioitu noin 300 miljoonaa euroa.