Valkoinen talo Flynnin erosta: Kyseessä luottamuksen rapautuminen, ei tehnyt rikettä

Sean Spicerin mukaan Trump ei neuvonut Flynniä keskustelemaan pakotteista Venäjän kanssa.

Yhdysvallat
Michael Flynn käveli Trump Towerissa New Yorkissa marraskuussa 2016.
Michael Flynn joutui tiistaina eroamaan, koska hänen epältiin antaneen Valkoisen talon hallinnolle epätarkkoja tietoja keskusteluistaan Venäjän suurlähettilään kanssa.EPA / Andrew Gombert

Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer korosti tiistaina, että eronnut turvallisuusneuvonantaja Michael Flynn ei rikkonut lakia keskustellessaan Venäjän suurlähettilään Sergei Kisljakin kanssa ennen Trumpin virkaanastujaisia.

Spicerin mukaan Flynnin ero oli "luottamuskysymys". Presidentti Donald Trump ei hänen mukaansa määrännyt Flynniä puhumaan Venäjän edustajan kanssa pakotteista.

Trump kuitenkin toimi "välittömästi", kun sai kuulla Flynnin puheluista. Trump oli tiedottajan mukaan pyytänyt Flynniä eroamaan sen jälkeen, kun luottamus oli murentunut.

Turvallisuusneuvonantajan eroon johtanut jupakka on ollut iso isku Trumpin hallinnolle.

Tietovuodot huolestuttavat Trumpia

Hän totesi, että Trump on "erittäin huolissaan" Flynniin liittyvistä tietovuodoista.

Spicer myös vieritti syytä Yhdysvaltain oikeusministeriön harteille. Ministeriö oli hänen mukaansa odotellut liian pitkään kertoakseen Trumpille Flynnin puheluista.

Alkuun Flynn kiisti, että olisi keskustellut lähettilään kanssa Venäjä-pakotteista. Myöhemmin hän myönsi antaneensa varapresidentti Mike Pencelle puutteellista tietoa keskustelujen sisällöistä. Pence ehti puolustaa Flynniä julkisesti ennen eroa.

Spicer otti lyhyesti kantaa myös Trumpin Venäjä-politiikkaan. Hänen mukaansa presidentti on tehnyt Venäjälle selväksi, että hän odottaa Venäjän vähentävän väkivaltaa Ukrainassa ja palauttavan Krimin niemimaan.