Vuoden 2017 Arjen turvaajina palkittiin kätilö sekä kotihoidon ja kulttuuripalveluiden ammattilaiset

Presidentti Tarja Halonen jakoi Kunnallisalan kehittämissäätiön palkinnot keskiviikkona Helsingissä Finlandia-talolla.

aluekehitys
Juha Berg.
Torniolainen Juha Berg on yksi vuoden 2017 Arjen turvaajista.Yle / Jari Peltoperä

Kätilö Juha Berg Torniosta, kotihoidon vastaava ohjaaja Maarit Liukkonen Toivakasta sekä kirjasto- ja kulttuuripalveluiden johtaja Jari Paavonheimo Keravalta ovat vuoden 2017 Arjen turvaajat.

KAKS - Kunnallisalan kehittämissäätiön palkinnot jakoi presidentti Tarja Halonen Helsingissä Finlandia-talolla keskiviikkona.

Juha Berg on toiminut kätilönä 30 vuotta. Hän on toiminut sairaankuljettajana ja lääkintävahtimestarina. Kätilöksi ja gynekologiseksi erikoissairaanhoitajaksi hän valmistui vuonna 1987. Tällä hetkellä Berg työskentelee Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytys- ja naistentautien osastolla Kemissä. Työuransa varrella hän on avustanut maailmaan yhden pienen kunnan asukasmäärän verran lapsia.

Lisäksi Berg on kampanjoinut perheiden oikeuksien, synnyttäjien ja masuvauvojen puolesta. Hän on tehnyt aloitteita eduskuntaan ja paikallisille päättäjille. Hänen osaamistaan ja ammattitaitoaan on arvostettu ja kuunneltu, todetaan Kunnallisalan kehittämissäätiöstä.

Maarit Liukkonen on kotihoidon vastaava ohjaaja Toivakasta. Kunnallisalan kehittämissäätiön tiedotteessa kerrotaan, että Liukkonen ei lokeroidu, vaan tekee luovasti aina sen, mitä kunnan ikäihmiset tarvitsevat. Liukkonen on valmis näkemään vaivaa ja etsimään ratkaisuja myös niille, joiden asiakkuudet eivät etene suoraviivaisesti. Hän toimii myös SPR:ssä tehden vapaaehtoistyötä, muun muassa ystävätoimintaa.

Liukkonen on säilyttänyt positiivisen ja asiakasta kunnioittavan asenteensa, kehittänyt itseään ja sen kautta kotihoitoa ja kuntalaisten tarvitsemia palveluja, todetaan Kunnallisalan kehittämissäätiöstä.

Jari Paavonheimo on toiminut Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden johtajana vuodesta 2014. Tätä ennen hän toimi 22 vuotta Orimattilan kirjaston johtajana. Uransa aikana hän on työskennellyt myös Nurmijärven ja Säynätsalon kirjastoissa. Lisäksi hän on toiminut aikanaan kuusi vuotta Kirjastolehden päätoimittajana ja sen jälkeen lehden avustajana.

Kunnallisalan kehittämissäätiöstä kerrotaan, että Keravan kirjasto on Paavonheimon johtajuusaikana noussut keravalaisen kulttuurin ”ykkösnyrkiksi”. Kirjasto jalkautuu välillä keravalaiseen arkeen pitämällä toimipistettä esimerkiksi rautatieasemalla, kävelykadulla tai muualla, missä kaupunkilaiset kohtaavat.

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiö valitsee Arjen turvaajiksi vuosittain kuntien eturivin työntekijöitä kansalaisten ja kuntien esityksestä.