1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Viherkasvit kiinnostavat jälleen – ”Taustalla ihmisen ikuinen kaipuu vihreään”

Viherkasvit ovat nousseet uudelleen suosioon jonkin aikaa kestäneen hiljaiselon jälkeen, arvioi Hyötykasviyhdistyksen hortonomi Outi Tynys Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Outi Tynys ja viherkasvit
Viherkasvit ovat nyt sisustuksessä pop, mutta kasveilla on myös terveysvaikutuksia. Viherkasveista ja niiden hyödyistä kertoi Aamu-tv:ssä hortonomi Outi Tynys Hyötykasviyhdistyksestä.

Viherkasvit ovat nyt esillä kodeissa ja työpaikoilla. Viherkasvibuumi näkyy esimerkiksi viherseinien yleistymisenä. 

– Uskoisin, että taustalla on ihmisen ikuinen kaipuu vihreään. Ehkä nämä huonekasvit elivät vähän hiljaiseloa tässä yhdessä vaiheessa, Tynys sanoo.

Tynyksen mukaan erityisesti vanhojen kasvien ja helppohoitoisten mehikasvien suosio on kasvussa. Vanhojen huonekasvien hoitaminen ei ole ihan helppo homma, sillä nykyisin asunnoissa vallitsevat lämpötilat saattavat olla niille liian korkeita.

– Uudempien huonekasvien etuna on se, että ne on jalostettu kestämään meidän asuinhuoneidemme olosuhteita.

Lämpötilan lisäksi sisätilojen ilmankosteus on monille kasveille pakkaskauden aikaan liian alhainen, jonka vuoksi niitä kannattaa sumuttaa kevyesti.

– Monet kasvit pitäisivät paljon kosteammasta huoneilmasta, samoin kuin me ihmiset. Alhaisen ilmankosteuden lämmityskaudella huomaa itsekin siitä, että iho kuivaa, Tynys sanoo.

Kasvit tuovat huoneilmaan happea ja vähentävät hiilidioksidia. Tynys suosittelee erityisesti rönsyliljaa ja kultaköynnöstä makuuhuoneisiin, sillä ne puhdistavat ilmaa. Ennen kaikkea kasvit kuitenkin luovat viihtyisyyttä, Tynys korostaa.

Lisää aiheesta

**Trendikäs parveke halvalla: unohda perinteiset kesäkukat ja käytä olohuoneesi viherkasveja (Kuningaskuluttaja) **