Kymijoen rantapuistoon halutaan toimintaa – "muutakin kuin penkillä istumista"

Betonisten voimajohtopylväiden juurella käynnistetään kevään aikana puiston suunnittelukilpailu Kuusankoskella.

puistot
Kymijoen rantapuistoa Kouvolassa
Petri Niemi / Yle

Kymijoen rantapuiston kohentamisesta Kuusankoskella on puhuttu vuosia. Tarkemman suunnittelun pohjaksi on nyt käynnistymässä suunnittelukilpailu.

Niin kutsutun Sommelon rannan puistoalueelle halutaan toiminnallisuutta ja kuntalaisia aktivoivia elementtejä.

– Toiminnallisuutta halutaan parantaa, jotta puistossa olisi ihmisille jotain muutakin tekemistä kuin vain penkillä istumista. Tällä hetkellä alue on hieman vajaakäytöllä. Kuusankoskitalon edusta on enemmän taidepuisto, jossa kävellään ja katsellaan. Tästä voisi tulla aktiivisempi, esimerkiksi liikuntalaitteita, mutta ei kuitenkaan urheilupuisto, sanoo vt. kaupunginarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä.

Kouvolan kaupunki on varannut tälle vuodelle 100 000 euroa kilpailua ja jatkosuunnittelua varten. Rakennustöihin ryhdyttäisiin ensi vuonna. Rahaa vuodelle 2018 on varattu 450 000 euroa.

Puistossa sijaitsevat betoniset voimajohtopylväät herättivät viime vuonna runsaasti keskustelua, kun kaupunki mietti niiden purkamista. Osin huonokuntoisten pylväiden ajateltiin vaarantavan alla liikkuvien turvallisuutta, jos pylväistä murenevia paloja putoaa maahan. Neljä jäljellä olevaa pylvästä päätettiin kuitenkin säästää viime syksynä.