Kun joku seuraavan kerran kehuu sinua töissä, älä vähättele! Psykologi kertoo, miksi

Huono palautekulttuuri on yksi tyypillisimmistä työpaikoilla hiertävistä asioista, sanoo työpsykologi Minna Virtanen.

työyhteisöt
Kuvassa esimies antaa palautetta työntekijälle.
Raila Paavola / Yle

"Kissa kiitoksella elää." Tämä sanonta voisi olla monen mielestä tunnuslause suomalaiselle kehumisen kulttuurille – tai sen puutteelle.

Huono palautekulttuuri on asia, johon työpsykologi Minna Virtanen usein törmää auttaessaan työyhteisöjä selvittämään ongelmiaan.

– Sanoisin, että palaute – ja kehuminen sen osana – kuuluu top kolmeen niissä asioissa, joissa on ongelmia. Eli se on tosi iso asia.

Toisin sanoen: monella työpaikalla tiedostetaan, että positiivista palautetta pitäisi antaa, mutta siihen ei ole totuttu. Tietotaito Groupissa työskentelevä Virtanen pitää tätä kultuurisena ilmiönä.

Jos palautetta vähätellään, se on palautteen antajan mielipiteen lyttäämistä.

Minna Virtanen

Miten suomalaiset saataisiin opetettua kehumaan toisiaan? Virtasen mukaan positiivisen palautteen antamista oppii vain harjoittelemalla. Ennen kuin voidaan puhua työkavereiden, alaisten tai esimiesten kehumisesta, pitäisi pystyä antamaan edes jonkinlaista positiivista palautetta.

– Kyllä meillä käy mielessä ajatuksia, että tekipä joku työkaveri hyvin tai hienosti – se pitäisi vain pystyä rohkeasti sanomaan.

Osaatko ottaa positiivista palautetta vastaan?

Jos joku uskaltautuu rikkomaan jään ja antamaan kehuja, hänen vuorostaan pitäisi saada palautetta palautteen antamisesta. Se voi olla vaikka vain sana "kiitos".

Työpsykologi Minna Virtanen puhuu siitä, miten positiivisen palautteen saaja monesti vähättelee saamaansa kannustusta. "Eihän tässä mitään" tai "Teen vain työni" – sellainen tuskin rohkaisee ketään antamaan uudelleen palautetta.

– Se on vähän kuin antaisi päin näköä. Jos palautetta vähätellään, se on palautteen antajan mielipiteen lyttäämistä.

Hän uskoo, että ihmiset, joille palautteen antaminen ja vastaanottaminen on helppoa, ovat harjoitelleet sitä pitkään. Heitä on rohkaistu ja he ovat saaneet palautetta jo lapsesta asti.

– Kaikki me kaipaamme kehuja. Kun puhutaan työssäuupumisesta, yksi sitä ehkäisevä tekijä on, että ihminen kokisi työnsä ja tekemisensä arvon.

Minna Virtanen vieraili Yle Kuopion radiolähetyksessä ystävänpäivänä. Voit kuunnella hänen koko haastattelunsa täältä.