Trump hyökkää kovasanaisesti tiedustelupalveluita vastaan

Presidentti Trumpin mukaan tiedustelupalvelut jakavat toimittajille salaisia asiakirjoja kuin makeisia.

Donald Trump
Tumpin Twiittaus.
Kuvakaappaus Donald Trumpin Twitter-tililtä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jälleen tehnyt kovasanaisen hyökkäyksen. Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun) Trump syyttää Yhdysvaltojen tiedustelupalveluja epäisänmaallisiksi.

Trumpin mukaan NSA ja FBI ovat laittomasti jakaneet salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja toimittajille. Samaisessa twiittien sarjassa Trump ryöpyttää jälleen myös mediaa valeuutisten ja salaliittoteorioiden maalailusta. Tulilinjalla on muun muassa uutiskanava CNN.

Trumpin viestit liittyvät Yhdysvaltain tiedustelupalveluiden vuotamiin asiakirjoihin, joiden mukaan Trumpin presidentinvaalikampanjassa työskennelleillä ihmisillä on ollut liian tiiviit yhteydet Venäjälle. Esimerkiksi Trumpin turvallisuusneuvonantaja Michael Flynn on jo eronnut Venäjä-kytköstensä takia.

Trumpin suhde Yhdysvaltojen tiedustelupalveluihin on jo ennestään kireä. Yhdysvaltojen viranomaiset ovat olleet huolissaan Trumpin vaalikampanjan sisäpiiriläisten yhteyksistä Venäjän tiedustelupalveluihin, ja esimerkiksi Yhdysvaltain senaatin tiedusteluvaliokunnassa ajetaan Venäjä-kytkösten tutkintaa.