Riihimäen koruliikkeen ryöstöstä epäillyt kaksi miestä ja nainen otettu kiinni Lahdessa – arvosaalista ja ase saatu talteen

Riihimäen koruliikkeen ryöstöstä epäiltyjen hallusta löytyi runsaasti anastettua saalista, revolverityyppinen käsiase ja vähäinen määrä mahdollista huumausainetta.

ryöstö
Laatukorun julkisivu Riihimäellä
Hämeenkadulla sijaitseva Laatukoru ryöstettiin aseella uhaten maanantaina iltapäivällä. Tekijät pakenivat paikalta autolla.Ville Välimäki / Yle

Riihimäen Laatukorun maanantaisesta ryöstöstä epäillyt kaksi miestä ja yksi nainen on otettu kiinni Lahdesta tiistaina. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Uotila Hämeen poliisista kertoo, että ensimmäinen kiinniotto sujui rauhallisesti. Toisessa kiinniotossa käytiin pieni takaa-ajo ensin autolla ja lopuksi juosten illalla kello 23 aikaan.

– Poliisin käsityksen mukaan tällä hetkellä on se joukko kiinni, joka on syyllistynyt tähän tekoon, kertoo Uotila.

Epäillyt ovat kotoisin Lahden seudulta. Uotilan mukaan poliisi tunnisti epäillyt liikkeen valvontakameran kuvien avulla vertaillen niitä poliisin rekistereissä oleviin kuviin.

Naisen osuutta selvitetään

Iso osa ryöstösaaliista on saatu takaisin viimeisen kiinnioton yhteydessä.

– On erittäin harvinaista, että saalista saadaan takaisin. Anastetun omaisuuden arvo oli noin 80 000 euroa omistajan mukaan, ja takaisin on saatu useita kymmeniä sormuksia ja ketjuja, kertoo Uotila.

Poliisin käsityksen mukaan ryöstössä käytetty revolverityyppinen käsiase on niin ikään saatu poliisin haltuun. Kiinnioton yhteydessä löytyi myös vähäinen määrä huumausaineeksi epäiltyä ainetta.

Nyt tutkinta jatkuu, epäiltyjä kuulustellaan, ja asia etenee aikanaan syyteharkintaan.

– Valvontakameroiden mukaan tekijöinä on ollut kaksi mieshenkilöä. Naisen osuutta selvitetään, onko hän odottanut autossa matkustajana vai kuljettajana, kertoo Jari Uotila.