1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Lapin matkailu ylsi kaikkien aikojen ennätyslukuihin viime vuonna

Erityisesti aasialaisten ja brittien matkailu Lappiin kasvoi kymmeniä prosentteja.

matkailu
Arctic Light -hotelli hotellihuone
Huone Arctic Light -hotellissa Rovaniemellä.Hotelli Arctic Light Rovaniemi

Matkailijoiden yöpymismäärät kasvoivat Lapissa joulukuussa ja koko viime vuonna kaikkien aikojen ennätykseen. Kymmenessä vuodessa Lapin matkailu on kasvanut yli 500 000 yöpymisellä.

Vuoden 2016 aikana Lapissa rekisteröitiin noin 2,6 mljoonaa yöpymistä. Kasvua edellisvuoteen oli 13,1 prosenttia. Ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymiset kasvoivat Lapissa 18 prosenttia ja kotimaistenkin matkailijoiden 9,3 prosenttia edellisvuodesta.

Erityisesti aasialaisten matkailijoiden määrä kasvoi Lapissa. Heidän yöpymistensä määrä kasvoi liki 50 prosenttia. Määrällisesti aasialaisten yöpymisiä laskettiin Lapissa viime vuonna reilut 200 000.

Kiinalaisten matkailijoiden yöpymismäärä kaksinkertaistui edellisvuodesta Lapissa.

Brittien määrä kasvoi

Lapin perinteisten joulumatkailijoiden brittienkin yöpymismäärät kasvoivat viime vuonna Lapissa 24 prosenttia edellisvuodesta. Sen sijaan venäläisten yöpymismäärät vähenivät Lapissa viime vuonna reilut 17 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan yöpymisten määrä lisääntyi Lapissa joulukuussa reilut kaksikymmentä prosenttia edellisjoulukuuhun verrattuna. Koko maassa kasvua oli vajaat 10 prosenttia.

Lapin majoitusliikkeiden käyttöaste oli joulukuussa yli 63 prosenttia ja yöpymisen keskihinta oli liki 130 euroa, kun se koko maassa jää alle sadan euron.

Lue seuraavaksi