Röyhkeä pankkikorttihuijari jakeli ystävänpäiväkortteja Leppävirralla – poliisi kaipaa havaintoja

Nainen oli vienyt Juottorannantiellä asuvalta pariskunnalta pankkikortit ja keplotellut tietoonsa niiden tunnusluvut.

Leppävirta
Kuvassa lompakko, joka pursuaa luottokortteja.
Anssi Leppänen / Yle

Poliisi kaipaa havaintoja Leppävirralla ystävänpäivänä eli tiistaina liikkeellä olleesta pankkikorttihuijarista.

Ystävänpäiväkortteja jakanut nainen oli vieraillut pariskunnan kotona Juottorannantiellä noin kello 18 ja anastanut heidän pankkikorttinsa. Pariskunnalle entuudestaan tuntematon epäilty oli tullut sisään lukitsemattomasta ulko-ovesta.

Myöhemmin pariskunnalle soitti pankin turvavirkailijaksi esittäytynyt nainen. Hän keplotteli pariskunnalta pankkikorttien tunnus- ja turvalukutiedot. Soittaja oli sanonut kyseisillä pankkitileillä olevien rahojen olevan vaarassa.

Tämän jälkeen taloon oli vielä soittanut poliisiksi esittäytynyt mies ja kieltänyt ilmoittamasta tapahtuneesta kenellekään. Varastetuilla korteilla oli nostettu tiistai-illan ja seuraavan yön aikana huomattava summa rahaa.

Teosta epäillyllä naisella oli yllään musta lyhyt nahkatakki, valkoinen paita ja jalassa mustat housut. Epäilty on ollut mahdollisesti liikkeellä jollakin ajoneuvolla. Hän oli noin 160 senttimetriä pitkä.

Poliisia kiinnostaa myös se, onko ystävänpäiväkorttien jakaja tai jakajia liikkunut muuallakin Leppävirralla. Havainnot voi ilmoittaa numeroon 0295 455 840.