Täällä pääset seuraamaan vanhojen pukuloistoa ja tanssiaskelia

Kymenlaaksossa osa lukioista tuo tanssit kaiken kansan ihasteltavaksi.

Vanhojen tanssit
Vanhojen tanssien muotia Kouvolassa.
Henna Huuskonen / Yle

Lukion kakkosluokkalaiset viettävät tänään perjantaina vanhojen päivää. Päivä juhlistaa hetkeä, kun toisen vuosiluokan opiskelijoista tulee koulun vanhimpia abiturienttien jäädessä lukulomalle ennen ylioppilaskirjoituksia.

Kymenlaaksossa Kotkan lyseon lukion ja *Kotka Svenska Samskolanin *vanhojen tansseja on mahdollisuus päästä seuraaman kauppakeskus Pasaatissa klo 15 alkaen.

*Karhulan lukion *vanhojen päivänä tunnin mittainen tanssinäytös esitetään päivän aikana kolmesti. Klo 10.15 ja 12.30 alkaviin koululaisnäytöksiin ovat myös muulle yleisölle avoimia. Illan viimeinen kutsuvierasnäytös tanssitaan vain vanhemmille ja lähimmille sukulaisille.

Haminan lukiossa oppilaat tanssivat liikuntahallilla klo 13 ja 14.

*Virolahden lukiossa *vanhojen tanssit tanssitaan Virojoen koulun salissa. Näytöksiä on kolme, joista ensimmäinen klo 10 ja toinen klo 12.30. Iltatanssit alkavat klo 18. Kaikkiin näytöksiin on myös yleisöllä mahdollisuus päästä ihastelemaan pukuloistoa ja seuraamaan nuorten tanssia.

*Kouvolan yhteislyseon *vanhojen tansseja voi seurata useassa paikassa päivän aikana. Yhteislyseon vanhat tanssivat klo 14 ja 14.30 kauppakeskus Hansassa sekä klo 15 ja 15.30 kauppakeskus Veturissa.

*Kuusankosken lukion *vanhojen tansseja pääsee seuraamaan Kuusankosken urheilutalolle. Yleisölle avoin esitys tanssitaan klo 12.15-13.00.

Valkealan lukion tanssit tanssitaan Valkealatalolla klo 10 ja 18. Aamupäivän näytökseen pyörähtelyä pääsee seuraamaan lukion ensimmäisen luokan opiskelijoiden ja opettajien kanssa. Illan näytös on lähinnä vanhemmille, mutta tilaa on myös muulle yleisölle. Lisäksi vanhat käyvät tanssimassa Valkealan kirjastolla klo 11.30.

Elimäen lukion vanhat tanssivat Elimäen lukiolla klo 18.30.

*Iitin lukion *vanhat tanssivat Ravilinnan liikuntasalissa klo 9.20 alkaen. Tanssiesitys kestää tunnin.

Yle seuraa vanhojen tansseja ympäri Suomea sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ylevanhat.