Erittäin huono ajokeli haittaa liikennettä – rekat liukastelivat jäisillä teillä

Jäätävä vesisade tekee ajokelin erittäin huonoksi laajalla alueella.

Liikennesää
Suola-auto levittää suolaa tien päälle
Suola-autot ovat olleet liikkeellä yön aikana.Ville Välimäki / Yle

Aamun liikenteeseen kannattaa varata tänä aamuna aikaa. Ajokeli on erittäin huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Pirkanmaan maakunnissa jäätävän vesisateen vuoksi. Myös jalkakäytävät ovat paikoin erittäin liukkaita.

Pirkanmaalla Ikaalisissa rekan perävaunu kaatui ojaan aamukolmen jälkeen, ja vetoauto jäi poikittain tielle. Kolmostie oli poikki useita tunteja, mutta nyt liikenne pääsee taas kulkemaan.

Pakkastienpinnoille on satanut yöllä tihkua ja vettä, ja keli on ollut äärimmäisen liukas.

Marko Kolattu

Aamuruuhkan aikaan ainakin Pirkanmaalla päästään ajamaan jo paremmissa olosuhteissa, ennakoi tieliikennepäivystäjä Marko Kolattu.

– Pakkastienpinnoille on satanut yöllä tihkua ja vettä, ja keli on ollut äärimmäisen liukas. Kunnossapitotöitä on tehty yön aikana, ja lähestulkoon kaikki päätiet on saatu suolattua.

– Uskoisin, että aika hyvin liikenne pääsee kulkemaan pääteillä. Mutta alemman tieverkon teillä saattaa olla todella liukkaita paikkoja, Marko Kolattu varoittaa.

Punkalaitumen ja Huittisten välillä keräiltiin yöllä kakkostielle levinneitä tukkeja perävaunun kaatumisen jäljiltä. Seuraavaa onnettomuutta on selvitelty aamulla Loimaalla.

Etelässä liukastellaan vesisateen vuoksi, Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa sen sijaan keli on huono lumisateen vuoksi.