Väyrynen lähtee ehdolle kuntavaaleihin Helsingissä

Paavo Väyrynen kertoo tiedotteessaan, että sitoutumattomalle listalle on saatu tarpeeksi ehdokkaita, jotta hän voi varmistaa ehdokkuutensa.

politiikka
Paavo Väyrynen.
Jarno Kuusinen / All Over Press

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen asettuu ehdolle kuntavaaleissa. Väyrynen on mukana sitoutumattomien Terve Helsinki -yhteislistalla. Keskiviikkona Väyrynen kertoi harkitsevansa ehdokkuutta Helsingissä, jos sitoutumattomien listalle saadaan tarpeeksi ehdokkaita. Väyrysen mukaan ehto on täyttynyt ja listalla on eri puolueiden jäseniä ja sitoutumattomia ehdokkaita.

– Terve Helsinki -liikkeen ehdokkaiden tavoitteena on, että Helsingin kaupunki keskittyy alueellaan jo asuvien ihmisten - sekä kantasuomalaisten että maahanmuuttajien - olojen ja elämän laadun kohentamiseen sen sijaan, että varoja tuhlataan vahingolliseen keskittävään metropolipolitiikkaan, Väyrynen kirjoittaa tiedotteessaan.

Väyrynen arvostelee valtapuolueita siitä, että ne ovat toteuttaneet keskittävää metropolipolitiikkaa, jolla pääkaupunkiseudulle pyritään haalimaan useita satoja tuhansia uusia asukkaita joko Suomen maakunnista tai ulkomailta.

– Tämä keskittävä metropolipolitiikka on kohottanut elinkustannuksia, huonontanut elinympäristöä ja ilman laatua, pahentanut liikenneruuhkia ja lisännyt meluhaittoja. Turvallisuustilanne on heikentynyt, Väyrynen listaa.

Väyrysen mukaan Terve Helsinki -liike haluaa kuitenkin kehittää pääkaupunkia siten, että se tukee koko Suomen tervettä kehitystä.

Yhteislistalle otetaan edelleen ehdokkaita.