Poliisi: Perniön susijahdissa ei epäillä rikosta

Salon ja Raaseporin alueella liikkuneesta susilaumasta ammuttiin helmikuun alkupuolella yksilö, jonka on arveltu olleen lauman alfanaaras.

susi
Susi
Yle

Poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan liittyen Perniössä 7. helmikuuta tehtyyn susijahtiin. Tuolloin Salon ja Raaseporin alueella liikkuneesta susilaumasta ammuttiin naaras, jonka myöhemmin on arveltu olleen lauman alfanaaras.

Poliisin mukaan tutkinnassa ei tullut esille sellaisia seikkoja, joiden perusteella olisi syytä epäillä rikosta.

Rikosilmoituksen tapahtumasta teki Salo-Raasepori susireviirityöryhmän jäsen Jarmo Markkanen. Hän ei kuulunut metsästysseurueeseen eikä ollut jahdissa mukana. Ilmoittajan lisäksi poliisi on kuullut jahdissa mukana olleita henkilöitä ja saanut teknistä aineistoa, kuten gps-seurantatietoja.

Tutkinnassa on ilmennyt, että kyseessä olevan susilauman kaikki yksilöt ovat olleet niin sanotulla pihakäynnillä useamman vakituisesti asutun asunnon lähistöllä. Metsästäjät ovat aloittaneet jäljityksensä tästä ja se on jatkunut katkeamattomana jahdin loppuun saakka. Loppuvaiheessa yksittäistä sutta on seurannut kaksi edellämainittuun tarkoitukseen koulutettua koiraa.

Passilinjaan oli tullut yksinäinen susi koirat perässään.

Kyseisen ammutun suden on myöhemmin oletettu olleen alfanaaras, jonka ampumista lupaehdoissa oli suositeltu välttämään. Asiantuntijoiden mukaan pelkästään näköhavainnon perusteella suden tunnistaminen juuri alfanaaraaksi on erittäin vaikeaa jollei mahdotonta.

Poliisin mukaan susijahti on sujunut Suomen riistakeskuksen myöntämässä poikkeusluvassa mainittujen ehtojen mukaisesti.

Poliisi ei tee asiaan liittyen enempää toimenpiteitä.