yle.fi-etusivu

Helsinki teki viime vuonna kaikkien aikojen ennätyksen – 3,6 miljoonaa yöpymistä

Pääkaupunki veti enemmän matkailijoita kuin koskaan, vaikka venäläisten matkailu on edelleen alamaissa.

matkailu
Slush-tapahtuma Messukeskuksessa.
Marraskuinen Slush toi Helsinkiin runsaasti kansainvälisiä vieraita ja huomiota.Kalevi Rytkölä / Yle

Helsingissä yöpyi viime vuonna enemmän matkailijoita kuin koskaan ennen, kertoo Helsingin kaupungin markkinointiyhtiö Visit Helsinki.

Kaupungissa rekisteröitiin 3,6 miljoonaa yöpymistä, mikä on 3,3 prosenttia edellisvuotta enemmän. Yöpyjistä 54 prosenttia tuli ulkomailta.

Työmatkailu kasvoi vapaa-ajan matkailua enemmän. Vilkkaimpia matkailukuukausia olivat heinäkuu ja elokuu.

Eniten kasvoi yhdysvaltalaisvieraiden määrä. He yöpyivät kaupungissa 17 000 vuorokautta enemmän kuin vuonna 2015. Helsinki vetää hyvin myös japanilaisia: kasvua syntyi 5 prosenttia viime vuodesta, vaikka monissa muissa Euroopan kaupungeissa suunta on ollut laskeva.

Syyskuun jälkeen matkailu Venäjältä on jälleen kääntynyt kasvuun. Siitä huolimatta koko vuoden tilastossa yöpymiset Venäjältä vähenivät peräti 8 prosenttia edellisvuodesta.

Visit Helsingin toimitusjohtaja Tuulikki Becker arvioi, että tänä vuonna venäläisten yöpyminen jää viime vuoden tasolle, mutta laskua ei enää tule.

Visit Helsinki arvioi, että hotellit pullistelevat myös tänä vuonna. Yleisömagneetteina toimivat muun muassa taitoluistelun MM-kisat maalis-huhtikuussa, ammattikoululaisten Taitaja 2017 -tapahtuma toukokuussa sekä kesän Helsinki-päivät ja Flow Festival.