Kim Jong-namin surmatutkinnassa pidätettiin ensimmäinen pohjoiskorealainen epäilty

Aiemmin Malesian poliisi on pidättänyt kolme ihmistä yhteyksistä Pohjois-Korean johtajan velipuolen surmaan.

Malesia
Malesian Sepangin poliisiasema perjantaina 17. helmikuuta 2017. Malesian poliisi on pidättänyt neljä ihmistä epäiltynä kytköksistä Pohjois-Korean johtajan velipuolen surmaan.
Malesian Sepangin poliisiasema perjantaina 17. helmikuuta. Malesian poliisi on pidättänyt neljä ihmistä epäiltynä kytköksistä Pohjois-Korean johtajan velipuolen surmaan.Fazry Ismail / EPA

Malesian poliisi on pidättänyt neljännen epäillyn Pohjois-Korean johtajan velipuolen Kim Jong-namin surmatutkintaan liittyen.

Pidätetty on henkilötodistuksen mukaan 46-vuotias pohjoiskorealainen mies.

Jo aiemmin Malesian poliisi on pidättänyt kaksi naista ja yhden miehen epäiltynä kytköksistä surmaan. Naiset ovat Vietnamista ja Indonesiasta ja mies malesialainen. Uusin pidätetty on ensimmäinen pohjoiskorealainen. Hänet pidätettiiin Selangorin osavaltiossa Malesiassa.

Poliisi uskoo, että vietnamilaisnainen ei ymmärtänyt ottavansa osaa salamurhaan.

Yksi ruumiinavaus ei riittänyt

Nimettömänä puhuneen malesialaisen viranomaisen mukaan Jong-namille tehtiin toinen ruumiinavaus perjantaiyönä, koska ensimmäinen ruumiinavaus ei tuonut tarpeeksi tietoa.

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin velipuoli Kim Jong-nam surmattiin Kuala Lumpurin lentokentällä viime maanantaina. Ilmeisesti hänet myrkytettiin. Hän odotti lentoa Kuala Lumpurista Macaoon.

Pohjois-Korea kiisti ruumiinavauksen tulokset ja olisi halunnut olla läsnä ruumiinavauksessa. Maa on vaatinut ruumiin luovuttamista.

Lähteet: AP, AFP, Reuters