Politico: David Cameronia kosiskellaan Naton seuraavaksi pääsihteeriksi

Cameron ei itse vahvista lehden tietoja. Arvioiden mukaan Cameron ei halua julkistaa omaan kantaansa liian varhain.

David Cameron
Britannian ex-pääministeri ja konservatiivipuolueen entinen johtaja David Cameron.
David CameronAndy Rain / EPA

Britannian entistä pääministeriä David Cameronia kaavaillaan sotilasliitto Naton uudeksi pääsihteeriksi, kertoo Politico-lehti (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan Cameron ei olisi sulkenut pyyntöä pois, vaikka hän on eri yhteyksissä kieltänyt sitoumuksistaan.

Britannian hallitus ja Cameronin tiedottaja kieltäytyivät kommentoimasta asiaa. Joidenkin arvioiden mukaan Cameron ei halua julkistaa omaan kantaansa liian varhain.

Britannian ulkoministeri Boris Johnson, valtiovarainministeri Philip Hammond ja puolustusministeri Michael Fallon haluavat Cameronin Natoon, vanhempi virkamies sanoi Politicolle.

Cameronin kannattajat pitävät häntä vahvana ehdokkaana Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin valinnan aiheuttamana myrskyisenä aikana. Nato-maat ovat olleet ymmällään Trumpin puheista ja aikeista.

Naton nykyinen pääsihteeri, norjalainen Jens Stoltenberg jatkaa tehtävässään ainakin vuoden. Hänkään ei kommentoinut asiaa.

Sotilasliitto Naton virkamiesten mukaan virallinen hakuprosessi ei ala ennen vuoden loppua. Naton 28 jäsenmaata valitsevat seuraavan pääsihteerin aikanaan yksimielisellä päätöksellä. Todellisuudessa Yhdysvaltain kanta vaikuttaa ratkaisevasti valintaan.

David Cameron jätti Britannian pääministeriyden viime lokakuussa hävittyään EU-kansanäänestyksen. Cameron erosi samalla myös parlamentista ja puolueensa puheenjohtajuudesta.