Kansallismieliset protestoivat Kiovassa

Poliisi ja kansallismieliset mielenosoittajat ottivat voimakkaasti yhteen Ukrainan pääkaupungissa.

Ukraina
Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Kiovassa 19. helmikuuta 2017.
Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Kiovassa 19. helmikuuta 2017. Victor Koshkin / EPA

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa kansallismieliset mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen poliisin kanssa. Viisi ihmistä on pidätetty ja yksi poliisi on loukkaantunut mielenosoituksessa presidentin hallintorakennuksen ulkopuolella.

Uutistoimisto Tassin mukaan paikalla olisi ollut noin tuhat ihmistä Maidanin aukiolla. Myöhemmin noin 500 mielenosoittajaa marssi lähelle presidentin hallintorakennusta ja yritti murtaa poliisin saartorenkaan.

Ukrainan poliisi hillitsemässä protestia lähellä presidentin hallintorakennusta Kiovassa 19. helmikuuta 2017.
Ukrainan poliisi hillitsemässä protestia lähellä presidentin hallintorakennusta Kiovassa 19. helmikuuta 2017. Victor Koshkin / EPA

Sunnuntai-illan yhteentörmäyksessä mielenosoittajat olivat naamioituneet kommandopipoihin ja he yrittivät perustaa telttaleirin tukeakseen nationalisteja, jotka ovat estäneet kivihiilen kuljetuksia separatistien hallussa olevasta Itä-Ukrainasta. Saarto on johtanut energiapulaan Ukrainan hallituksen hallitsemissa osissa maata.

Ukrainan poliisin mukaan pidätettyjen joukossa on Ukrainan nationalistien johtaja Nikolai Kakhanivsky.

Ukrainan joukot ovat taistelleet separatistisia kapinallisia vastaan Itä-Ukrainassa huhtikuusta 2014. Taisteluissa on kuollut lähes 10 000 ihmistä.

Lähteet: AP, Tass

Mielenosoittajia Kiovassa 19. helmikuuta 2017.
Mielenosoittajia Kiovassa 19. helmikuuta 2017.Sergey Dolzhenko / EPA