1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Donald Trump

Ruotsi vastasi Trumpille yöllä: Odotamme innolla, että pääsemme kertomaan USA:n hallinnolle maahanmuutosta

Ruotsin ulkoministeriö haluaa lisäselvityksiä Donald Trumpin Ruotsia koskevasta heitosta.

Donald Trumpin lausunnoista on noussut meteli Ruotsissa. Kuva: Stephen B. Morton / EPA

Ruotsissa jatkuu ihmettely Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin lausunnosta, jossa hän rinnasti Ruotsin tapahtumat äskettäisiin Euroopassa tehtyihin terrori-iskuihin.

Ruotsin Yhdysvaltain-suurlähetystö vastasi viime yönä Trumpille twitterissä, että se on valmis kertomaan Yhdysvaltain hallinnolle Ruotsin maahanmuuttopolitiikasta.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Trump oli sitä ennen selittänyt, että hänen Ruotsi-kommenttinsa perustui tv-kanava Foxilta nähtyyn raporttiin, missä väitettiin seksuaalirikosten lisääntyneen Ruotsissa turvapaikanhakijoiden määrän kasvun myötä. Ruotsissa raportin väitteet on kiistetty (siirryt toiseen palveluun).

Ruotsissa kaivataan selitystä

Ruotsin hallituksesta asiaa kommentoi sunnuntai-iltana työmarkkinaministeri Ylva Johansson. Hän muistutti Ruotsin television SVT:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että Yhdysvaltain presidentin sanomisilla on painoa ja ne leviävät laajalle.

– Meidän täytyy saada tietää, mitä hän tarkoittaa, sanoi sosialidemokraatteja edustava Johansson.

Ruotsin ulkoministeriön tiedottaja Elin Holmström sanoi Aftonbladet-lehdelle (siirryt toiseen palveluun), että Ruotsi toivoo saavansa maanantain mittaan lisäselvityksiä Trumpin lausunnosta.

Ruotsin ulkoministerin Margot Wallströmin odotetaan kommentoivan Trumpin tapausta jollain tavalla maanantaina.