Kalle Rovanperä oli lottovoitto Mikkelin SM-rallille – "EK-järjestäjät vertasivat katsojamäärää Suomen MM-ralliin"

Kalle Rovanperän suoritus Mikkelin SM-rallissa ylitti kaikki odotukset. Kilpailua seuraamassa Mikkelissä oli ennätysyleisö

autourheilu
Kalle Rovanperä
Kalle RovanperäTomi Hänninen

Kalle Rovanperän osallistumisen Mikkelin SM-ralliin tiedettiin jo etukäteen herättävän huomattavasti mielenkiintoa rallikansassa. Kun nuorukainen pamautti perjantain molemmilla erikoiskokeella pohja-ajat, kääntyivät myös suuren yleisön katseet Mikkeliin.

– Tehtiin varmaan koko rallin SM-sarjan historiaa. Oli ennätysyleisö ja se mediajulkisuus mitä viikonlopun aikana saatiin oli jotain aivan uskomatonta, kertasi Mikkelin SM-rallin apulaiskilpailunjohtaja Aulis Ahonen.

– Se tiedostettiin, että Kalle Rovanperä tuo julkisuuden tullessaan, mutta eihän sitä kukaan voinut ymmärtää kuinka laaja se kokonaisuus oli.

Pelkästään perjantaina rallin avausta Mikkelin raviradalla oli seuraamassa tuhansittain katsojia, ja pikataipaleillakin rallia seuraamassa oli ennennäkemätön määrä yleisöä.

– Mitä EK järjestäjien kanssa olin yhteydessä, niin he sanoivat, etteivät ole koskaan nähneet tällaista määrää ihmisiä. EK-järjestäjät vertasivat sitä katsojamäärää Suomen MM-ralliin. Kunhan kyläyhteisöt laskevat kassansa, niin varmasti tässä kaikki voittavat.

Kalle Rovanperältä osattiin jo etukäteen odottaa kovaa suoritusta Mikkelissä, mutta odotukset olivat lopputulokseen verrattuna viritetty alakanttiin.

– Niin kuin kaikki kärkikuljettajatkin sanoivat, niin hattu päästä ja hiljaiseksi vetää. Aivan uskomaton suoritus 16-vuotiaalta, toteaa Ahonen.

Aikaisempina vuosina meillä on reitti sulanut käsiin, ja sille ei itse tehdä mitään.

Aulis Ahonen

Tänä vuonna Mikkelin SM-rallissa kaikki tähdet olivat oikeassa asennossa. Uusittu reitti pysyi hyvässä kunnossa ja yleisömäärä ylitti kaikki odotukset.

– Aikaisempina vuosina meillä on reitti sulanut käsiin, ja sille ei itse tehdä mitään. Tämä nyt korvaa noita aikaisempien vuosien pettymyksiä, kertoo Aulis Ahonen.

Kilpailukoneiston lisäksi rallia oli tekemässä noin tuhat talkoolaista. Tämän vuotista suuremmaksi tapahtuma ei nykyresursseilla voi enää kasvaa.

Meidän käytössä olevilla resursseilla nyt ollaan aika lähellä kattoa

Aulis Ahonen

– Nyt ollaan varmaan sillä rajapinnalla, että meidän käytössä olevilla resursseilla nyt ollaan aika lähellä kattoa. Tämä viikonloppu kuitenkin osoitti, että pystytään selviämään haasteeseen vastaamaan. Täytyy kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ja kyläyhteisöjä, ilman niitä ei olisi selvitty tästä, kiittää Mikkelin SM-rallin apulaiskilpailunjohtaja Ahonen.