Hyppää sisältöön

Mediamurros muuttaa myös Kuurojen Liiton medioita

Kuurojen lehden ilmestymiskertoja harvennetaan samalla kun lehden sisältöä kehitetään. Kuurojen videotiedotteita käytetään yhä enimmäkseen DVD-levyiltä.

Kuvakaappaus Yle Uutiset Viikko viitottuna -lähetyksestä.

Kuurojen liiton tärkeimmät tiedotuskanavat Kuurojen lehti ja videotiedotteet ovat kokeneet median murroksen siinä missä muutkin tiedotusvälineet. Kuurojen liiton hallitus päätti hiljattain, että yli satavuotiaan Kuurojen lehden julkaisukertoja vähennetään viidestä neljään vuodessa. Samalla laatuun panostetaan.

– Joulukun lehti tulee olemaan paksumpi jatkossa. Haluamme kehittää myös lehden laatua ja sen yhteisöllisyyttä ja siinä voisimme mahdollisesti tehdä yhteistyötä kuurojen yhdistysten kanssa, kertoo Kuurojen Lehden toimitussihteeri Annika Posti.

Kuurojen lehden lukijat pitävät painetusta lehdestä, kun taas digiversio on kerännyt vain kourallisen lukijoita. Digitaalisesta lehdestä onkin luovuttu, mutta vain toistaiseksi.

– Mietimme parhaillaan, miten sinne verkkooon voisi paremmin laittaa lehden sisältöjä niin, että lukijat löytäisivät ne helpommin, Posti sanoo.

Videotiedotteet yhä enimmäkseen DVD-levyillä – suorat nettilähetykset suosittuja

Videotiedotteet ovat olleet tärkeä osa Kuurojen Liiton tiedotustoimintaa jo vuosikymmenten ajan. Nykyisin tiedote lähetetään asiakkaille joka toinen kuukausi DVD-levyillä. Noin kuudesosa käyttäjistä on siirtynyt seuraamaan videotiedotteita verkon kautta.

Tuottajan mukaan tiedotteen käyttäjäkunta on aiempaa vaativampaa ja kaipaa enemmän myös viihteellistä sisältöä.

– Ihmiset kaipaavat enemmän viihdettä, asiaohjelmia, keskusteluohjelmia ja dokumentteja. Toisinaan joudumme pohtimaan, mikä olisi ihanteellinen tasapaino liiton kärkihankkeiden, kuten politiikan sekä katsojien kaipaaman viiheellisen sisällön välillä, kertoo Kuurojen Videon tuottaja Tarja Aalto.

Digitaalinen maailma ja digitaalisten palveluiden alenevat kustannukset ovat mahdollistaneet suorat verkkolähetykset, joita tuotetaan tätä nykyä myös paljon.

– Ihmiset näyttäisivät löytävän suorat lähetykset helposti, koska linkki on hyvin näkyvissä etusivulla ja yhdellä klikkauksella pääsee heti lähetykseen. Ja se on koko ajan suositumpi. Verkkolähetys tuo tapahtuman lähemmäs ja tulee tunne, että on enemmän itsekin siinä mukana. Lähetämme perinteisesti liittokokouksen, neuvottelupäivät ja viittomakieliseminaarin, mutta myös viihteellistä sisältöä, kuten verkkobileitä, mikä tuntuu olevan suosittu, Aalto kertoo.

.
.