"Miten näin voi käydä?" Sastamalassa surraan lauantain kolarissa kuolleita nuoria

Erityisesti nuorten on ollut vaikea puhua tapahtumista, vaikka keskusteluapua on ollut tarjolla kouluissa, nuorisotalolla ja seurakunnan tiloissa.

onnettomuudet
Yle Uutiset Pirkanmaa: "Miten näin voi tapahtua?"
Yle Uutiset Pirkanmaa: "Miten näin voi tapahtua?"
Onnettomuuspaikka Sastamalassa
Kaksi 17-vuotiasta sai surmansa vastaantulijan yritettyä itsemurhaa ajamalla päin heidän mopoautoaan lauantai-iltana Sastamalassa.Matias Väänänen / Yle

Sastamalassa on tänään maanantaina sulateltu viikonlopun traagista onnettomuutta. Kaksi 17-vuotiasta sai surmansa vastaantulijan yritettyä itsemurhaa ajamalla päin heidän mopoautoaan.

Kuolleet olivat Vammalan ammattikoulun oppilaita. Koulussa on tarjottu kriisiapua ja tapahtuneesta on keskusteltu paljon. Erityisesti nuorten on ollut vaikea puhua tapahtumista, vaikka keskusteluapua on ollut tarjolla kouluissa, nuorisotalolla ja seurakunnan tiloissa.

Vammalan ammattikoulun Saskyn auto-osaston johtaja Petri Kiiski kertoo, että koulussa on ollut aika hiljaista ja itkettykin on.

– Opiskelijoilla on ollut paljon kysymyksiä. Tietysti nämä onnettomuuden syyt, ja kun nämä kaverit olivat tuttuja, pienellä paikkakunnalla kaikki toisilleen. Ehkä päällimmäisenä kuitenkin se hiljaisuus ja kysymys, että miten näin voi käydä.

Myös Sastamalan seurakunnan kirkkoherra Ari Paavilainen uskoo, että sunnuntain hiljaisuus jatkuu edelleen.

– Ei tiedetä, mitä sanoa. Ei tiedetä, miten ilmaista ja on kuitenkin ehkä halu puhua jotenkin niihin liittyvistä asioista. Jotenkin sen asian ei haluta tulla liian lähelle.

Sastamalan mopoautokolarissa pakettiautolla ajaneen miehen tarkoituksena oli tehdä itsemurha. Asia on selvinnyt poliisikuulusteluissa. Nokialaismies ei poliisin mukaan ollut ymmärtänyt vastaantulijan liikkuvan mopoautolla, vaan luuli kulkuneuvoa suuremmaksi.

Kahdesta taposta epäilty mies oli humalassa ja hänellä on mielialalääkitys. Mies oli jo aiemmin ollut itsetuhoinen.