Axl Smithille vaaditaan 1,5 vuoden ehdollista vankeutta – salakuvatut haluavat yhteensä yli 170 000 euron korvaukset

Helsingin käräjäoikeus antaa tuomionsa ensi viikon tiistaina.

Axl Smith
Axl Smith
Jussi Nukari / Lehtikuva

Syyttäjä vaati juontajana tunnetuksi tulleelle Axl Smithille salakuvausvyyhdistä yhteensä vähintään 1 vuoden ja 6 kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta sekä sadan päiväsakon oheissakkoa.

Kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä kertoo, että jutussa on 33 asianomistajaa, eli Smithin salakatselun kohteeksi joutunutta uhria.

Reenilän mukaan salakatselusyytteiden osalta kysymys on siitä, että Smith on kuvannut salaa seksikumppaneitaan kotirauhan suojaamassa paikassa heidän tietämättään.

Reenilä kertoo, että monet asianomistajista vaativat useiden tuhansien eurojen korvauksia Smithiltä. Korvausvaatimusten yhteissumma nousee yli 170 000 euroon. Osalla uhreista ei ollut vaatimuksia.

Siksi syyttäjä vaatii, että Smithin omaisuutta määrätään vakuustakavarikkoon asianomistajien vahingonkorvausvaatimusten turvaamiseksi yhteensä 171 614 euron arvosta.

Reenilän mukaan Smith on kiistänyt joitakin salakatselusyytekohtia sekä kunnianloukkaukset.

Oikeudenkäynti Smithiä vastaan päättyi maanantaina Helsingin käräjäoikeudessa. Reenilän mukaan pääkäsittely on sujunut kaikkina pääkäsittelypäivinä hyvin ja aikataulussa on pysytty.

Helsingin käräjäoikeus antaa tuomionsa tiistaina 28. helmikuuta kello 13.

Ensimmäisenä syyttäjän vaatimuksista uutisoi MTV (siirryt toiseen palveluun).