1. yle.fi
  2. Uutiset

Ranskan poliisi tutki Marine Le Penin puolueen toimiston

Euroopan parlamentti perii Le Peniltä 300 000 euron saatavia

Kansallinen liittouma
Marine Le Pen
Marine Le Pen on Kansallisen rintaman presidenttiehdokas.Jeff Pachoud / AFP

Ranskan poliisi on tehnyt etsinnän Kansallinen rintama -puolueen päämajaan läntisessä Pariisissa.

Etsinnät liittyvät puolueen johtajan ja presidenttiehdokkaan Marine Le Penin väärinkäytöksiin avustajan palkkauksessa Euroopan parlamenttiin.

Äärioikeistolainen Kansallinen rintama piti etsintää tarpeettomana.

"Tämä vaikuttaa mediaoperaatiolta, jonka tarkoituksena on vahingoittaa presidentinvaalikampanjaa", puolueen lausunnossa sanottiin.

Le Pen on kieltäytynyt palauttamasta rahoja

Euroopan parlamentin jäsenä toimiva Le Pen on Euroopan petostentorjuntaviraston mukaan maksanut EU-budjetista palkkaa ihmisille, jotka työskentelivät Kansallisen rintaman toimistossa Pariisissa.

Raha oli tarkoitettu meppiavustajien palkkaamiseen Euroopan parlamenttiin Brysseliin tai Strasbourgiin.

Euroopan parlamentti vaatii Le Peniltä yli 300 000 euron saatavia. Le Pen on kieltäytynyt palauttamasta rahoja. Hän on sanonut olevansa poliittisen ajojahdin uhri.

Gallup-suosio kasvaa

Maanantaina julkaistun kyselytutkimuksen mukaan Marine Le Pen olisi kasvattanut suosiotaan Ranskan presidenttikisassa. Hän saisi 44 prosenttiä äänistä, jos toisella kierroksella vastassa olisi entinen pääministeri Francois Fillon.

Vaikka Le Pen yhä häviäisi, hän oli tavoittanut Fillonia kuudella prosenttiyksiköllä, kertoo sanomalehti Le Figaro (siirryt toiseen palveluun).

Entistä talousministeriä Emmanuel Macronia vastaan Le Pen saisi 42 prosenttia äänistä. Tässäkin vertailussa Le Penin osuus oli kasvussa.

Ranskan presidentinvaalien ensimmäinen kierros käydään huhtikuussa.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi