Irakin armeija tunkeutunut lähelle Mosulin lentokenttää

Isis tekee vastaiskuja ja lähettää itsemurhapommittajia, mutta muuten vetäytyy armeijan tieltä.

Mosul
Mosulin kartta.

Irakin asevoimien yksiköt ovat jatkaneet hyökkäystään Mosulin kaupunkiin. Joukot pyrkivät karkottamaan kaupunkia hallitsevat terroristijärjestö Isisin taistelijat.

Hyökkäyksen toisena päivänä Irakin hallituksen joukot pääsivät etenemään näköetäisyydelle Mosulin kansainvälisestä al-Buseifin lentokentästä.

Joukot yrittävät myös saada haltuunsa lentokentän vieressä sijaitsevat Ghazlanin sotilaskasarmit, joita käytettäisiin jatkossa kaupungin valtauksen tukialueena.

Armeija on vallannut Aqrabin tienristeyksen, jota pidetään Mosulin "eteläisenä porttina".

Isis-taistelijoiden kerrotaan tekevän vastahyökkäyksiä, mutta niiden jälkeen vetäytyvän kohti kaupungin keskustaa. Isis on käyttänyt myös paljon autopommeja ja itsemurhaiskijöitä.

Armeija on toistaiseksi saanut haltuunsa pääasiassa harvaan asuttua laitakaupunkia. Siviilejä on nähty hyvin vähän. Mosulissa arvioidaan olevan noin 750 000 siviiliä, joista 350 000 on lapsia.

Isisin vastarinnan uskotaan tiivistyvän keskusta-alueella, minne se on rakentanut paljon erilaisia suoja-asemia ja tunneleita, joita se voi käyttää ylläkköhyökkäyksiin ja pakenemiseen.

Lähteet: Reuters, AFP