1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Fox News Channel

Fox Newsin haastattelemat ruotsalaispoliisit: sanojamme vääristeltiin törkeästi

Fox-tv-kanavan dokumentti sai presidentti Trumpin kauhistelemaan Ruotsin pakolaisongelmaa.

Ruotsin poliisi toteutti kesäkampanjan nuorten seksuaalisesta häirinnästä 2016. Kuva: Izabelle Nordfjell / EPA

Ruotsalainen sanomalehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun) on haastatellut kahta poliisimiestä, jotka esiintyivät yhdysvaltalaisen Fox News -uutiskanavan Ruotsin pakolaistilannetta käsittelleessä dokumentissa.

Poliisimiehet Jacob Ekström ja Anders Göranzon ovat tyrmistyneitä tavasta, jolla uutiskanava on käsitellyt heidän vastauksiaan.

He kertovat lehdelle, että dokumentin tekijä Ami Horowitz otti heihin yhteyttä kyselläkseen Ruotsissa rehottavasta rikollisjengeihin liittyvästä rikollisuudesta.

Nähtyään ohjelman poliisit havaitsivat, että Horowitz oli liittänyt heidän vastauksiinsa eri kysymykset, jolloin dokumentin katsoja sai vaikutelman, että poliisit olisivat kertoneet pakolaisten vastaanottamisen aiheuttaneen sosiaalisia ongelmia ja rikollisuutta.

– Hän on vain nauhoittanut toisenlaisen kysymyksen ja liittänyt sen [vastaukseemme] siten, että kuulostaa, että vastaisimme kysymyksiin, joita hän ei koskaan esittänyt meille, puuskahtaa Anders Göranzon.

– En tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Tämä on aivan vastuutonta journalismia. [...] Tämä on alle kaiken arvostelun, aivan älytöntä. Ja vielä älyttömämpää on, että Yhdysvaltain presidentti viittaa tähän ohjelmaan, Göranzon jatkaa.

Poliisimiehet eivät ole toistaiseksi olleet yhteydessä Horowitziin vaatiakseen oikaisua.

– Me varmaan käymme sen läpi ja katsotaan, jos viemme asian eteenpäin jollain tavalla. Jos on vähänkään fiksu, voi nähdä, että se [nauhoitus] on leikattu yhteen.

– Jos journalismia tehdään tällä tavalla, on se aivan väärin, toteaa Anders Göranzon.