Hyppää sisältöön

KL: Startup-yritys aikoo tuoda 100 000 opiskelijaa Suomeen

Projektin neuvonantajaksi on ryhtynyt Rovion entinen markkinointijohtaja Peter Vesterbacka

Peter Vesterbacka Kuva: YLE

Uusi suomalainen kasvuyritys aikoo kerätä kaikki suomalaiset korkeakoulut yhteen verkkopalveluun, jolla on tarkoitus houkutella Suomeen kolmen vuoden aikana jopa 100 000 ulkomaista tutkinto-opiskelijaa, kirjoittaa Kauppalehti (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan Finn-Ed Hub -niminen yritys markkinoi suomalaista koulutusta Aasiassa mm. sosiaalisen median kautta. Suunnitelmana on suunnata viesti esimerkiksi kiinalaisen WeChatin 800 miljoonalle käyttäjälle.

Uutta yritystä hallinnoi Tampereella ja Hongkongissa toimiva, vuonna 2015 perustettu Study Advisory (siirryt toiseen palveluun) -yritys. Nyt hanke on saanut neuvonantajakseen peliyritys Roviosta tunnetun Peter Vesterbackan.

Vesterbacka on ollut näkyvästi kiinnostunut suomalaisen koulutuksen tuotteistamisesta ja markkinoinnista. Nyt hän laskee Kauppalehden mukaan, että sadantuhannen ulkomaalaisen opiskelijan mukanaan tuoma rahavirta lukukausimaksuina ja elinkustannusten kattamisena olisi yhteensä enemmän kuin valtiolla kuluu korkeakoulujen ylläpitämiseen vuodessa.

.
.