Lapin paliskunnalle ja Muonion ja Näkkälän paliskuntien yhteiselle lupa-alueelle myönnetty ahmankaatoluvat

Suomen riistakeskus on myöntänyt tänään Lapin paliskunnalle ja Muonion ja Näkkälän paliskuntien yhteiselle lupa-alueelle ahmankaatoluvat.

Kuva: Lars Epstein / EPA

Suomen riistakeskus myönsi tänään kaksi uutta ahmapoikkeuslupaa. Toinen poikkeusluvista on myönnetty Lapin paliskunnalle ja toinen Muonion ja Näkkälän paliskuntien yhteiselle lupa-alueelle. Viime viikolla ahman kaatoon poikkeusluvat myönnettiin Pohjois-Sallan, Kemin-Sompion, Hammastunturin ja Sallivaaran paliskunnat.

Tähän mennessä on kaadettu kaksi ahmaa. Riistakeskukselle kaatoilmoituksen on tehnyt Sallivaaran ja Hammastunturin paliskunnat. Kummassakin paliskunnassa kaadettiin sunnuntaina uros-ahmat.

Tähän mennessä on myönnetty kuudelle paliskunnalle lupa ahman kaatoon. Maa- ja metsätalousministeriö antoi 10.2.2017 asetuksen, joka sallii kahdeksan ahman kaatamisen Pohjoisen ja Itäisen poronhoitoalueen kannanhoitoalueella. Maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa on suurimmaksi sallituksi saalismääräksi metsästysvuodelle 2016-2017 asetettu kahdeksan ahmaa.

Ahma on ollut rauhoitettu Suomessa vuodesta 1982 lähtien.