Hyppää sisältöön

Luulitko syöväsi venäläisen blinin? Olit väärässä!

Yle näytti joukolle moskovalaisia kuvan paksusta blinistä, jollaisia Suomessa myydään venäläisinä.

Uutisvideot: Tunnistavatko moskovalaiset suomalaisen blinin?
Uutisvideot: Tunnistavatko moskovalaiset suomalaisen blinin?

MOSKOVA Venäläiseen laskiaisen viettoon kuuluu blini yhtä tiiviisti kuin Suomessa laskiaispulla. Tällä kaloririkkaalla ruokalajilla kerätään voimia ennen suuren paaston alkamista.

Blinit ovat myös arkiruokaa. Niiden ainekset löytyvät melkein aina kaapista ja blinien paistaminen käy nopeasti.

Venäläinen blini ei kuitenkaan ole samanlainen kuin ne, jotka meillä Suomessa mielletään venäläisiksi.  Venäläinen blini on nimittäin iso ja hyvin ohut. Emännän ylpeys on niin ohut blini, että valo näkyy sen läpi.

Moskovan keskustan laskiaisriehassa näytimme ohikulkijoille kuvan suomalaisesta blinistä. Kukaan ei arvannut, mikä ruokalaji oli kyseessä.

Venäläinen blini on aina hyvin ohut, toisin kuin Suomessa. Kuva: Kerstin Kronvall / Yle

Näytimme kuvan suomalaisesta blinistä eikä kukaan arvannut, mikä ruokalaji oli kyseessä.

Jokaisella perheellä oma versio

Venäläisen blinin resepti vaihtelee, sillä jokaisella perheellä on omansa. Tässä yksi versio. Ainesosien määrät riippuvat siitä, miten paljon blinejä aiotaan paistaa.

Venäläiset blinit

Vehnäjauhoja
Maitoa
Kananmuna
Sokeria
Suolaa
Ruokasoodaa
Ruokaöljyä
Voita

Vispaa jauhoja maitoon ja lisää kananmuna, sokeria (jos haluat makeita blinejä), vähän suolaa ja ruokasoodaa. Taikinasta pitää tulla suunnilleen yhtä paksua kuin smetana. Lisää ruokaöljyä.

Paista ohuita blinejä kuumassa paistinpannussa. Käännä blini, kun se on kullanvärinen. Paista toista puolta noin puoli minuuttia. Lado valmiit blinit päällekkäin lautaselle ja voitele jokainen blini sulalla voilla.

Syödään esimerkiksi smetanan, rahkan, hillon tai hunajan kera. Blinit ilman sokeria syödään kalan, mädin, juuston tai jauhelihan kera.

.
.