Yle sai uuden etiikkapäällikön: "Uusi mediamaailma vaatii entistä enemmän valppautta"

Aiemmin etiikkapäällikkönä toiminut Riitta Pihlajamäki vetää nykyään A-studion toimitusta.

Yle
Timo Huovinen.
Timo Huovinen.Yle

Ylen journalististen standardien ja etiikan päälliköksi on nimitetty FM ja OTM Timo Huovinen. Huovinen aloittaa tehtävässä 20. maaliskuuta.

Huovinen siirtyy uuteen virkaan Yle Uutisten päivittäisen uutistoiminnan sisältöpäällikön tehtävästä. Hän on aiemmin työskennellyt Ylellä eri päällikkötehtävissä niin uutisissa kuin urheilutoimituksessa.

Etiikkapäällikön tehtävänä on edistää vastaavien toimittajien tukena Ylen journalismin laatua sekä varmistaa ohjelmatyön toteutumista Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettisten ohjeiden mukaisesti.

– Nykyisessä pirstaloituvassa ja nopeasti muuttuvassa mediamaailmassa on erityisen tärkeää, että yleisö voi luottaa perinteisten mediatalojen laatuun. Julkisen palvelun Ylelle tämä on erityisen tärkeää, sanoo Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo tiedotteessa.

Ennen Huovista etiikkapäällikkönä toimi Riitta Pihlajamäki. Pihlajamäki nimitettiin joulukuussa uuden A-Studion toimituksen päälliköksi.

– Pitkän journalistisen kokemukseni ja koulutukseni perusteella tiedän, että journalismin perusasiat ovat Ylessä kunnossa. Uusi mediamaailma vaatii kuitenkin entistä enemmän valppautta ja journalistiikan eettisten perusteiden selkeyttä ja perusteltavuutta, Huovinen kommentoi tiedotteessa.

Ylen etiikkapäällikköä vastaavia toimenkuvia on tällä hetkellä myös muissa eurooppalaisissa yleisradioyhtiöissä kuten pohjoismaisissa yhtiöissä ja Britannian yleisradioyhtiö BBC:ssä.