Armilan entisen koulun viereen tulossa uudisrakennus – Eksote mallaa lastensuojelulaitoksia saman katon alle

Kiinteistösijoitusyhtiö Assi Group on tarjoutunut rakennuttamaan talon Eksoten tarpeisiin.

Lappeenranta
Armilan koulu 19.12.2015
Armilan entinen koulu on saamassa naapurikseen Eksoten uuden talon.Yle/ Ulla Ylönen

Lappeenrannan Armilan entisen koulun tontille on suunnitteilla uudisrakennus.

Kiinteistösijoitusyhtiö Assi Group on valmis rakennuttamaan funkkiskoulun viereen noin tuhannen neliön rakennuksen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirille. Eksote on tulossa taloon vuokralle.

Lastensuojelua saman katon alle

Eksote suunnittelee keskittävänsä uuteen taloon Tarulantuvan perhetukikeskuksen. Kokonaisuuteen sijoittuvat lastensuojelun päivystys, lasten tilapäinen laitossijoitus, tehostettu perhetyö ja perhehoito.

Sitä ennen Kivisalmen lapsi- ja nuorisokoti sekä Lentäjäntien nuorisoryhmäkoti ovat yhdistymässä ja siirtymässä Tarulantuvan perhetukikeskuksen nykyisiin tiloihin vielä tämän vuoden aikana.

Lapsi- ja nuorisokoti sekä nuorisoryhmäkoti ovat hakeneet korvaavia tiloja sisäilmaongelmien takia. Eksoten mukaan molemmat tilat ovat myös epätarkoituksenmukaiset lastensuojelulaitosten käyttöön.

Kuluja alemmas

Armilan entisestä koulusta Eksote aikoo vuokrata varastiloja muun lasten harrastus- ja ulkoiluvälineitä varten.

Eksoten hallitus käsittelee Assi Groupin kanssa tehtävää vuokrasopimusta keskiviikkona. Sopimusluonnoksen perusteella Eksote sitoutuisi vuokraamaan rakennuksen kymmeneksi vuodeksi. Vuokra-aika alkaisi elokuussa 2018.

Eksote on laskenut tilamuutosten korottavan lastensuojelulaitosten vuosittaisia vuokrakuluja runsaalla 100 000 eurolla vuodessa nykytilanteeseen nähden. Toisaalta säästöä tulisi ruoka- ja siivouspalveluissa sekä henkilöstökuluissa toiminnan tehostuessa niin, että vuokrakulut huomioiden vuosittaiset kulut laskisivat yhteensä 200 000 eurolla.

Armilan entisen koulun käytöstä neuvotteluja

Eksotella on entuudestaan Assi Groupin hallinnoimissa tiloissa keskustan Technopoliksessa aikuisten keskus. Assi Groupin kiinteistöliiketoiminnan johtajan Markku Hokkasen mukaan neuvottelut Armilan entisen koulun tontista Eksoten kanssa alkoivat päivittäisen kanssakäymisen yhteydessä.

Assi Group on kaavaillut Armilan entisen koulun tontille toistakin uudisrakennusta, mutta tarkempaa suunnitelmaa Ratakadun varteen suunnitellun talon rakennuttamisesta ei vielä ole.

– Haluamme ensisijaisesti järjestää Eksoteen ja vanhaan kouluun liittyvät asiat kuntoon, Hokkanen sanoo.

Assi Group osti entisen koulun Lappeenrannan kaupungilta muutama vuosi sitten ja on sen jälkeen kunnostanut rakennusta. Hokkasen mukaan neuvotteluja tilojen käytöstä on ollut, mutta julkisuuteen asti ei ole kerrottavaa.

Aiemmin julkisuudessa on kerrottu, että rakennukseen on kaavailtu hotellia, toimistoja ja asuinhuoneistoja.

Artikkelia korjattu 23.2.2017 kello 11:47: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että uuteen taloon sijoittuvat lapsi- ja nuorisokoti sekä nuorisoryhmäkoti. Näin ei ole, vaan taloon siirtyy perhetukikeskus.