Sudet kävivät kiinni pienen pojan käteen Ähtärin eläintarhassa – vakavia vammoja

7-vuotias poika oli päässyt eläintarhassa susitarhan verkkoaidan viereen. Hän sai käteensä vakavia vammoja.

susi
Kuvassa kaksi sutta seisoo talvimaisemassa  ja katsoo kuvan takareunaan.
Seppo Nykänen

Aitauksessa olleet kaksi sutta kävi kiinni 7-vuotiaan pojan käteen tiistaina Ähtärin eläintarhassa. Onnettomuudessa poika sai käteensä vakavia vammoja ja hänet toimitettiin jatkohoitoon Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan.

Poika oli ollut tapahtuma-aikaan perheensä kanssa susitarhan luona. Vielä selvittämättömästä syystä poika oli päässyt susitarhan verkkoaidan viereen, jolloin tarhassa ollut susi oli tarttunut pojan käteen kiinni. Susi oli vetänyt pojan käden aidan läpi susitarhan puolelle ja aitauksessa ollut toinenkin susi oli tarttunut pojan käteen kiinni.

Poliisin mukaan paikalla olleet henkilöt olivat saaneet sudet irrotettua pojan kädestä.

Pohjanmaan poliisi selvittää tapahtumien kulkua ja sitä, miten poika on päässyt susien läheisyyteen. Tapahtumaa tutkitaan tällä hetkellä vammantuottamuksena.

– Järjestelmät on suunniteltu niin, että aidan viereen ei pitäisi päästä, mutta sitä selvitetään nyt, miten poika on sinne päässyt. Selvitämme, mitkä ovat olleet olosuhteet ja miten valvonta ja turvallisuusasiat on siellä järjestetty, sanoo rikoskomisario Jari-Matti Marttala Pohjanmaan poliisista.

Poliisin kommentti lisätty artikkeliin 21.2. kello 17:53.