Eläinpuisto susionnettomuudesta: "Kyse on erittäin vanhasta tarha-alueesta, nyt selvitetään tapahtumien kulku"

Toimitusjohtajan mukaan tiistainen onnettomuus oli äärimmäisen valitettava. 7-vuotias poika loukkaantui suden tarttuessa hänen käteensä aitauksen läpi.

Kotimaa
Ähtäri Zoo
Ähtäri ZooAnri Koski/Yle

Ähtärin eläinpuistossa tiistaina päivällä sattunut onnettomuus tapahtui susiaitauksella, missä elelee viiden suden lauma. Kaikki aitauksen sudet ovat yli 10-vuotiaita ja Ähtärin eläinpuistossa syntyneitä.

Toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi toteaa olevansa onnettomuuden osalta aika lailla sen tiedon varassa, minkä poliisi on tänään vahvistanut. Hän sanoo, että onnettomuuden tapahduttua sekä eläinpuiston henkilökuntaa että hoitohenkilökuntaa saatiin nopeasti paikalle.

Onnettomuus tapahtui sellaisessa osassa susiaitausta, joka ei ole normaalia katselualuetta.

– Kyllä sinne pääsee, mutta se ei ole katselualueella. Siellä on varoitukset aidassa, jos sinne pääsee, mutta kuinka tämä käytännössä on mennyt, siiitä ei ole tarkempaa tietoa, Haapaniemi sanoo.

Haapaniemen mukaan nyt selvitetään seikkaperäisesti tapahtumien kulku.

– Lähtökohtaisesti on kyse erittäin vanhasta tarha-alueesta, jossa varotoimenpiteet ovat olleet tällaiset hyvin pitkään. Toki me selvitämme, mitä asioita meidän kuuluisi tällä kohtaa tehostaa.

Eläinpuistossa selvitetään lisäkyltityksen ja -ohjeistuksen mahdollinen tarve. Juhani Haapaniemi toteaa kuitenkin, että lähtökohtaisesti eläinpuistossa ei ole tällä hetkellä tavallista suurempaa turvallisuusriskiä. Toimitusjohtaja kertoo olleensa yhteydessä onnettomuudessa loukaantuneen pojan perheeseen.

– Nämä ovat äärimäisen harvinaisia ja valitettavia tapahtumia, mutta eivät sellaisia, etteikö näin voisi tapahtua, Haapaniemi sanoo.