Pohjanhovi palaa Rovaniemelle kevään aikana

Vanhan rovaniemeläishotellin Pohjanhovin perinteinen nimi tulee takaisin näkyville uuden Cumulus-brändin ilmeen mukaisena.

Rovaniemi
Pohjanhovi 1936
Vuonna 1936 avattu Pohjanhovi-hoteli vietti 80-vuotisjuhliaan viime syksynä.Restel Oy.

Restel-konserni kertoi tiistaina illalla, että se aikoo reagoida siihen palautevyöryyn, joka syntyi perinteisten hotellikylttien häviämisestä uuden brändin tieltä.

Restel yhdisti vanhat Cumulukset ja Rantasipi-hotellit syksyllä uuden Cumulus City & Resort -brändin alle. Esimerkiksi historiallisesta Pohjanhovista tuli "Cumulus Resort Pohjanhovi", mutta perinteinen Pohjanhovi-kyltti häipyi hotellin katolta.

Restel on saanut lukuisia yhteydenottoja, joissa on ihmetelty Pohjanhovi-kyltin poistumista, kertoo Restelin markkinointijohtaja Kati Litmanen.

– Olemme ilahtuneita siitä, että aihe puhuttaa. Tästä syystä haluammekin kertoa, että kaikkiin legendaarisiin Cumulus Resort -kohteisiin, kuten Pohjanhoviin, on tulossa uuden brändi-ilmeen mukaiset hotellikohtaiset nimikyltit, jotka nostetaan klassikkokohteidemme julkisivuun kevään aikana.

Tervo: Kulttuuriskandaali!

Rovaniemeläiset havahtuivat Pohjanhovi-kyltin katoamiseen hotellin katolta helmikuussa. Kymmenet suivaantuneet kaupunkilaiset ovat suunnitelleet FB-ryhmissä Cumulus-ketjun boikottia.

Esimerkiksi rovaniemeläislähtöinen kirjailija Jari Tervo twiittasi tiistaina, että kyse on kulttuuriskandaalista.

– Esikoisromaanini nimi oli Pohjan hovi. Täytynee muuttaa se uusiin painoksiin muotoon Cumulus Resort, rovaniemeläissyntyinen Tervo lohkaisi pikaviestipalvelu Twitterissä.