Odotus jatkuu Anjalassa – uusi valtuusto päättää koulun kohtalosta syksyllä

Oppilaiden määrä Kouvolassa on vähentynyt lähes 200 oppilaalla vuosittain.

Kouvola
Oppilas pyyhekumi kädessä.
Nuorten ääni -toimitus

Uuden Anjalan koulun investoinnista päättää huhtikuussa valittava uusi valtuusto. Anjalan koulurakennus on huonokuntoinen ja koulua käydään toistaiseksi väistötiloissa Anjalankosken entisellä lukiolla Inkeroisissa.

Kouvolan lasten ja nuorten lautakunta päätti uuden koulun rakentamisesta joulukuussa, sen sijaan, että Anjalan koulu olisi yhdistetty Inkeroisten yhteiskoulun kanssa.

Tälle vuodelle on varattu rahaa ainoastaan Anjalan uuden koulun suunnittelua varten. Varsinaiseen rakentamiseen vaadittavista rahoista päätetään syksyllä vuoden 2018 budjetin käsittelyn yhteydessä.

Paineita rukata kouluverkkoa

Kokonaisuudessaan oppilasmäärä Kouvolassa vähenee. Vuonna 2009 oppilaita oli vielä 9200. Nyt oppilaita on 7700. Oppilasmäärä on pienentynyt 190 oppilaalla vuosittain.

Kouvolassa on paineita tehdä muutoksia nykyiseen kouluverkkoon. Verrokkikuntiin nähden Kouvolassa perusopetuksen kustannukset ovat toiseksi suurimmat. Oppilasmäärän vähentyessä myös kustannukset oppilasta kohden nousevat.

Kaupungin tekemässä selvityksessä todetaan, että perusopetuksen kustannuksia ei pystytä laskemaan nykyisellä palveluverkolla verrokkikuntien tasalle.

Nykyisellään Kouvolan eteläisissä osissa koulua käyvän lapsen oppilaskohtainen kustannus on noin 10 000 euroa. Kaupungin pohjoisosissa hinta on noin 8660 euroa, ja keskisellä alueella 7900 euroa.