Sudet siirrettiin ja kylttejä on lisätty – Ähtärin eläinpuiston onnettomuuden selvittely jatkuu

Onnettomuudessa tiistaina käsivammoja saanut poika on yhä sairaalahoidossa.

Kotimaa
Tästä aitauksesta sudet on siirretty toiseen tarhaan tiistaisen tapaturman jälkeen.
Yksi susiaitauksen varoituskylteistä Ähtärin eläinpuistossa. Aitauksen sudet on nyt siirretty toiseen tarhaan. Olli Koski / Yle

Tiistaisen Ähtärin eläinpuistossa tapahtuneen susionnettomuuden selvittelyä on jatkettu tänään sekä Ähtärin eläinpuistossa että Pohjanmaan poliisin toimesta.

– Olemme käyneet asiaa läpi henkilökunnan kanssa, analysoineet, mitä oikein on tapahtunut ja miten näin on päässyt tapahtumaan sekä harkinneet, miten mennään eteenpäin, sanoo Ähtärin eläinpuiston toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi.

Juhani Haapaniemen mukaan susiaitauksessa olleet sudet on nyt siirretty toiseen aitaukseen ja onnettomuusaitauksen yhteyteen laitettu lisää huomiokylttejä siitä, että kyseessä ei ole turvallinen katselualue. Myös aitaa on lisätty onnettomuuspaikan lähistölle osoittamaan, että alueelle ei ole suositeltavaa mennä

Eläinpuiston aitauksessa oleva susi tarttui tiistaina 7-vuotiaan pojan käteen aitauksensa aidan välistä. Vielä tuntemattomasta syystä poika oli päässyt susiaitauksen aidan viereen alueelle, joka ei ole tavallista katselualuetta. Poika loukkaantui vakavasti ja on nyt sairaalahoidossa.

Ähtärin eläinpuistossa ohjeistetaan kyltein ja aidoin asiakkaita pysymään turvallisilla ja luvallisilla kulkureiteillä.
Uutta aitaa ja varoituskylttejä on lisätty eläinpuiston susiaitauksen viereen osoittamaan turvallisen ja ei-suositellun kulkualueen raja.Olli Koski / Yle

Luvattomille alueille pääsee, mutta se ei ole sallittua

Juhani Haapaniemi toteaa, että eläinpuistossa lähdetään siitä, että kävijät liikkuvat ja toimivat eläinpuiston alueella puiston antamien ohjeiden mukaan. Eläinpuisto huolehtii siitä, että katselutilat ovat asianmukaiset ja esimerkiksi aidat kunnossa.

– Lähtökohtaisesti meillä on varmaan aika paljonkin sellaisia paikkoja, että jos haluaa poiketa luvallisilta katselualueilta, niin sinne pääsee. Mutta tietysti se ei ole millään lailla sallittua, Haapaniemi sanoo.

Ähtärin eläinpuistossa noudatetaan puiston omaa turvallisuusohjeistoa tämän kaltaisissa tilanteissa. Haapaniemi muistuttaa, että poliisi selvittää asiaa nyt omalta osaltaan ja puistossa tehdään oma sisäinen analyysi tapahtuneesta. Selvitys Tukesille lähtee eläinpuistosta todennäköisesti jo tänään.

Susia Ähtärin eläinpuistossa.
Olli Koski / Yle

Loukkaantunut poika yhä sairaalahoidossa

Pohjanmaan poliisissa on tiistaina selvitetty edelleen tapahtumien kulkua ja tehty asiaan liittyviä taustaselvityksiä.

Rikoskomisario Jari-Matti Marttalan mukaan loukkaantunut poika on hoidettavana sairaalassa ja toipumaan päin.

– Vammat ovat tietyllä lailla vakavat, kun ottaa huomioon, että peto on käynyt 7-vuotiaan käteen kiinni. Semmoisia jälkiä on, että vaatii varmaan pitkäaikaisia toimenpiteitä, Marttala sanoo.

Poliisi suorittaa vielä tapahtumiin liittyviä kuulemisia, myös tapaturman saama mediahuomio saattaa tuoda poliisin tietoon tapauksen silminnäkijöitä. Tapahtunutta tutkitaan vammantuottamuksena.

Varoituskyltitystä on lisätty Ähtärin eläinpuistossa tiistaisen susiaitauksella sattuneen tapaturman jälkeen.
Varoituskyltitystä on lisätty Ähtärin eläinpuistossa tiistaisen susiaitauksella sattuneen tapaturman jälkeen.Olli Koski / Yle