Elinkeinoministeri vieraili Varsinais-Suomessa – "Panostuksia tulee tehdä"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä lupaa toimenpiteitä ja tukea, jotta pystytään vastaamaan maakunnan teollisuustoiminnan kasvun aikaansaamiin haasteisiin.

Varsinais-Suomi
Mika Lintilä Turussa
Elinkeinoministeri Mika Lintilä tutustui Sandvikin tehtaaseen keskiviikkona aamupäivällä. Lassi Lähteenmäki / Yle

Turussa vieraillut elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) lupaa valtion puolelta toimenpiteitä Varsinais-Suomen teollisuustoiminnan kasvun synnyttämiin haasteisiin. Kohdentamiset päätetään selvitysten jälkeen.

Lintilä on hiljattain tutustunut Uudenkaupungin tilanteeseen ja keskiviikkona tutustumiskohteina ovat olleet Turun telakka ja Sandvik. Kaikissa kohteissa tuotanto on ollut kasvussa ja rekrytoinnit ovat käynnissä.

– Tehtaan tilanne on hieno. Tämä kertoo sen, että kehitystyö on tehnyt hedelmää, ja tulemme jatkossakin tarvitsemaan tällaisia innovaatioita ja teknistä kehittämistä, mitä täällä on ollut, Lintilä kertoi sen jälkeen, kun oli vieraillut Sandvikin tehtaalla.

Työvoiman hankkiminen tärkeintä

Varsinais-Suomessa on menossa positiivisen rakennemuutoksen aika. Mika Lintilän mukaan ongelmat ovat pitkälti tiedossa. Ensimmäinen ongelma on työvoiman saanti ja sen jälkeen tulevat koulutus ja infraan liittyvät asiat.

– Tärkeimpänä ovat työvoiman saamiseen liittyvät asiat, eli että esimerkiksi on asuntoja ja muuta, jota työvoiman saamiseksi tarvitaan, Lintilä sanoo.

Hän uskoo, että pendelöinti tulee lisääntymään. Kasitie on sellainen, joihin on jo panostettu, ja tullaan Lintilän mukaan panostamaan myös jatkossa.

– Kasitien kapeuden ongelmat on tunnistettu. Useita panostuksia sen osalta on jo tullut ja tulee myös jatkossa.

Panostuksia tehtävä, jotta alue kehittyy

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell oli tyytyväinen siihen, että kaupunki sai tilaisuuden kertoa ministerille Turun seudulla käynnissä olevista muutoksista.

– Toivomme että asiat positiivisen rakennemuutoksen mukanaan tuomien muutostarpeiden huomioimiseksi etenevät, kertoo Randell Turun kaupungin tiedotteessa.

Miten helppoa ministerin on perustella, että alueelle, jolla menee hyvin, tarvitaan valtiolta lisää rahaa?

– Jokainen ymmärtää, että tarpeet ovat olemassa. Kun haluamme, että alue ja koko Suomi kehittyy, panostuksia tulee tehdä, Lintilä toteaa.