Kouvolan vastaanottokeskus suljetaan syksyyn mennessä

Sekä Kuusankosken Rekolassa että Tähteessä sijaitsevat yksiköt menevät kiinni. SPR aloittaa yt-neuvottelut.

Kouvola
Kouvolan vastaanottokeskuksen yksikkö Rekolassa.
Rekola sulkeutuu elokuun loppuun mennessä.Juha Korhonen / Yle

Maahanmuuttovirasto sulkee SPR:n vastaanottokeskuksen Kouvolassa. Kuusankosken Rekolassa ja Tähteessä sijaitsevat yksiköt menevät kiinni elokuun loppuun mennessä. Yksiköissä on yhteensä 200 paikkaa.

– Paikat ovat nyt olleet tupaten täynnä, sanoo SPR:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Arja Vainio.

Turvapaikanhakijoiden uudelleen sijoittaminen tulee aiheuttamaan päänvaivaa, sillä SPR:lle jää Kaakkois-Suomeen vastaanottokeskuksia enää Kotkan Laajakoskelle ja Imatralle. Niissä on paikkoja yhteensä 450.

– Perheet ja lähisukulaiset pyritään kuitenkin saamaan samaan paikkaan, sanoo Arja Vainio.

Vastaanottokeskusten vähentäminen alkoi jo vuosi sitten, koska uusia turvapaikanhakijoita on tullut vähän. Ylisuuren majoituskapasiteetin ylläpito on kallista, joten paikkamäärä pyritään pitämään mahdollisimman lähellä tarvetta.

Maahanmuuttovirasto seuraa muutoksia turvapaikanhakijamäärissä ja hakemusten käsittelyajoissa. Jos hakijatilanne jatkuu samankaltaisena, paikkoja vähennetään entisestään. Jos hakijamäärät sen sijaan lähtevät nousuun, lisätään vastaanottokeskuspaikkojen määrää tarpeen mukaisesti.

Kouvolan vastaanottokeskuksen sulkeminen johtaa henkilöstön yt-neuvotteluihin. Neuvottelut käydään alkukesästä. Yt-neuvottelut koskevat Kouvolassa noin 15 työntekijää.