Herätys: Huono keli haittaa aamuliikennettä, Lahden MM-hiihdot alkavat, ja Syyriaan etsitään rauhaa Genevessä

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista. 

Aamukooste
Yleisöä Lahden MM-hiihtokilpailujen avajaisissa 22. helmikuuta.
Yleisöä Lahden MM-hiihtokilpailujen avajaisissa 22. helmikuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Huono ajokeli vaikuttaa aamuliikenteeseen

Huono ajokeli vaikuttaa aamuliikenteeseen torstaina. Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että lunta on tälle päivälle luvassa lähes koko maahan. Aamuliikenteen sää on kehno erityisesti Etelä-Suomessa ja maan kaakkoisosassa, osin myös länsirannikolla. Pöllyävä lumi saattaa huonontaa näkyvyyttä oleellisesti tien päällä.

Suomessa kehitettiin mullistava palonestoaine

Carl-Erik Wilén laboratoriossa.
Samuli Holopainen / Yle

Suomessa on kehitetty palonestoaineiden ryhmä, joka ei sisällä lainkaan ympäristömyrkkyjä. Monien nykyisten palonestoaineiden ongelma on, että ne sisältävät vaarallisia aineita, jotka eivät hajoa luonnossa ja rikastuvat ravintoketjussa ihmiseen. Myrkyttömästä aineesta toivotaan läpimurtoa maailman markkinoille.

Lahden MM-hiihdot alkavat

Lahden MM-hiihdot alkavat tänään. Suomalaiset yrittävät avata mitalitilinsä avauspäivän sprinttihiihdoissa. Sprinttien lisäksi ohjelmassa on naisten normaalimäen karsinta. Lähetys kisapäivästä alkaa TV2:ssa kello 13.40. Koko kisojen aikataulun löydät Ylen Kisaoppaasta.

Tom of Finland -elokuva tähtää maailmalle

Kaija (Jessica Grabowsky), Touko (Pekka Strang) ja Veli (Lauri Tilkanen) soutamassa.
Kaija (Jessica Grabowsky), Touko (Pekka Strang) ja Veli (Lauri Tilkanen) soutamassa. Helsinki-filmi

Odotettu elokuva Tom of Finlandista eli suomalaistaiteilija Touko Laaksosesta tulee perjantaina ensi-iltaan Suomessa. Panokset ovat kovat, sillä elokuva on tehty poikkeuksellisen suurella budjetilla. Tuntematon sotilas ylittää sen vain puolellatoista miljoonalla eurolla. Dome Karukosken ohjaama elokuva tähyää kansainvälisille markkinoille.

Suomi huumeiden raaka-aineiden kauttakulkumaa

Suomen läpi kulkee suuret määrät kemikaaleja, joita voidaan käyttää huumeiden valmistukseen. Osa kemikaaleista myös jää Suomeen jalostettavaksi. Keskusrikospoliisin mukaan Suomen sijainti on riski, jota tiukka valvonta pienentää.

huumeita paketissa
Tulli

Syyrian rauhasta neuvotellaan taas Genevessä

Syyriaan etsitään rauhaa Sveitsissä Genevessä alkavissa rauhanneuvotteluissa. YK:n johdolla käytäviin neuvotteluihin osallistuu niin Syyrian hallituksen kuin sitä vastaan taistelevan oppositionkin edustajia. Syyriassa on sodittu jo kuuden vuoden ajan.

Sää löytää sinut. Nyt voit seurata paikkakuntasi säätä kätevästi Yle Uutisvahdissa. Lataa maksutta puhelimeesi tästä: http://yle.fi/uutisvahti