Demokraatti: Jutta Urpilainen ei lähde presidenttiehdokkaaksi – perustelee päätöstään perhesyillä

Kansanedustaja Jutta Urpilainen ei ole käytettävissä SDP:n presidenttiehdokkaaksi vuonna 2018.

presidentinvaalit
Jutta Urpilainen saapumassa eduskunnan täysistuntoon Helsingissä.
Jutta Urpilainen saapui eduskunnan täysistuntoon Helsingissä keskiviikkona.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kansanedustaja Jutta Urpilainen kertoo ratkaisustaan Demokraatti-lehden kolumnissa (siirryt toiseen palveluun) ja perustelee päätöstään perhesyillä.

Hän sanoo jatkavansa työtään kansanedustajana, mutta vapaa-aikansa hän haluaa pyhittää perheelleen eli miehelle ja lapselle. Urpilainen kertoo kolumnissaan, että päätös oli vaikea.

– Velvollisuudentuntoni lasikattojen murtaja sanoo, että myös naisilla kaikkien töiden ja elämänurien tulee olla yhdistettävissä perhe-elämään, kertoo Urpilainen.

Myös maailmanpoliittinen tilanne huolestuttaa, Urpilainen myöntää kolumnissaan, mutta lopulta vaakakupissa painoi enemmän perhe. Urpilainen adoptoi viime keväänä lapsen puolisonsa kanssa.

– Aika tekee valinnasta poikkeuksellisen tärkeän, mutta sama aika on tarjolla minulle ja perheelleni vain kerran.

Entinen SDP:n puheenjohtaja on saanut paljon kannatusta kisaan lähtöön: Hän oli muun muassa demareiden puoluevaltuutettujen selvä suosikki presidenttikisaan, Uutissuomalaisen kyselyn perusteella.

Kokkolalainen Jutta Urpilainen on entinen SDP:n puheenjohtaja ja Jyrki Kataisen hallituksen valtiovarainministeri. Kansanedustajana hän on istunut neljä kautta.