Kouvolan asemanseudun uudistussuunnitelmia tarkennettiin

Kouvolan matkakeskuksen kaavamuutos tulee uudelleen nähtäville. Viilauksia on tehty rakennusten maksimikorkeuksiin ja linja-autoterminaalin sijaintiin.

Kouvola
Kouvolan kaukoliikenteen bussiasema
Petri Niemi / Yle

Kouvolan matkakeskuksen suunnitelmia on tarkennettu. Kaavamuutokseen on tehty muutoksia radan pohjoispuolelle muun muassa rakennusten maksimikerroskorkeuksiin ja suojelumerkintöjen rajauksiin. Lisäksi uuden kaavaehdotuksen mukaan linja-autoterminaalin voi sijoittaa myös asemarakennuksen länsipuolelle.

Alkuvuodesta nähtävillä ollutta ehdotusta muutettiin sekä palautteen että muun suunnittelun tarkentumisen vuoksi. Esimerkiksi bussiyrittäjät tyrmäsivät aimmin nähtävillä olleen kaavaehdotuksen. Kaavaehdotus on tarkoitus laittaa uudelleen nähtäville teknisen lautakunnan käsittelyn jälkeen maaliskuun alussa. Päivitetty kaavaehdotus ja muu suunnitteluun liittyvä materiaali tulee nähtäville maaliskuun aikana kaupungin verkkosivuille (siirryt toiseen palveluun).

Kouvolan matkakeskuksen kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa nykyisen matkakeskuksen ympäristön täydennysrakentaminen.