Koe uusi yle.fi

XXL ja K-market syksyllä Kuopion Matkukseen

Molemmat myymälät avautuvat Halpa-Hallilta vapautuviin tiloihin.

Tavaratalot & ostoskeskukset
Halpa-Hallin myymälä.
Halpa-Halli on lopettamassa toimintansa Matkuksessa kesällä.Antti Karhunen / Yle

Norjalainen urheiluvälineketju XXL avaa uuden liikkeen kauppakeskus Matkuksessa Kuopiossa loppusyksyllä. Liike sijoittuu kauppakeskuksen ensimmäiseen kerrokseen, entisen Halpa-Hallin tilalle. Kooltaan myymälä on noin 3 000 neliötä.

XXL Sports & Outdoor Oy:n toimitusjohtajan Toni Stigzeliuksen mukaan Matkus on vahva kaupan keskittymä ja veturi alueella.

– Uskomme, että tulevaisuudessa kaupanteko alueella keskittyy entistä enemmän Matkukseen. Matkuksella ja siellä toimivalla Ikealla on myös samanlainen tavoite kuin meillä houkutella kävijöitä laajalta alueelta ja siellä meillä on hyvät naapurit kuten Ikea ja K-supermarket. Uskon, että kun kuopiolaiset jatkossa miettivät, mistä ostaa urheiluvälineitä, he tulevat entistä useammin Matkukseen.

Liikkeeseen palkataan yhteensä 60–65 työntekijää, joista noin 25 on kokoaikaisia.

K-supermarkettien uusi lippulaiva

XXL:n lisäksi Halpa-Hallilta kesällä vapautuviin tiloihin avautuu myös uusi K-supermarket. Molempien liikkeiden on määrä avautua joulusesonkiin mennessä.

– Onhan tämä mahtava uutinen jakaa. Kaksi uutta ankkuria, K-supermarket ja XXL tuovat varmasti Matkukselle uutta nostetta. Uskon siihen, että Matkus on osoittanut vetovoimaisuutensa näiden neljän vuoden aikana ja on hieno juttu, että kiinnostusta riittää, iloitsee kauppakeskusjohtaja Miia Kautovaara.

K-supermarketin tilat ovat kooltaan noin 2 200 neliötä ja sinne palkataan 20 uutta työntekijää. K-supermarkettien "lippulaivana" Keskon markkinoima liike lupaa palvella asiakkaita viikon jokaisena päivänä. Päivittäistavaraa myyvä Halpa-Halli on ollut tähän asti sunnuntaisin suljettuna.

– Olemme jo pitempään miettineet, että haluamme Matkuksen alueelle ja nyt se mahdollistui tänne kauppakeskukseen. Tämä täydentää meidän eteläisen Kuopion kauppapaikkaverkostoa. Tästä tulee Pohjois-Savon yhdeksäs K-supermarket eli kyllä tämä merkittävä on, Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen kuvailee.

XXL etsi tiloja pitkään

Merkittävä syy Halpa-Hallin sulkemiseen oli kauppojen sunnuntaiaukiolon vapautuminen. Sunnuntai on kauppakeskuksessa tärkeä asiointipäivä, mutta Halpa-Halli on halunnut kristillisiin arvoihinsa vedoten pitää myymälänsä kiinni sunnuntaisin.

XXL:n edustaja on kertonut jo 2015 etsivänsä sopivia toimitiloja Kuopiosta. Neuvotteluja tavaratalon sijoituspaikasta käytiin usean eri tahon kanssa. Ketjun tavoitteena oli tuolloin tuoda Kuopioon täysimittainen tavaratalo, jonka koko olisi 3 500–4 000 neliömetriä.

XXL rantautui Suomeen vuonna 2014 ja sillä on myymälöitä pääkaupunkiseudulla sekä muissa Suomen suurissa kaupungeissa. Kuopion myymälä on ketjun 14. Suomessa. XXL:n konsepti nojaa laajaan valikoimaan ja edullisiin hintoihin.

Kauppakeskus Matkus ja sen ohessa sijaitseva Ikea viettävät syksyllä viisivuotisjuhliaan Kuopiossa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Lapsiperheet

Miksi olen olemassa ja miksi sisko kävelee liian hitaasti?

20 + 2 syytä soittaa äidille tai isälle töihin

Sukellusveneet

Onko kadonneessa sukellusveneessä enää ketään hengissä? Argentiinalaisaluksesta uhkaa loppua happi

Syyria

Iran, Turkki ja Venäjä yhdistävät voimiaan Syyrian sodan diplomatiassa

Sijoittaminen

Makuutatko sinäkin lapsesi rahoja pankkitilillä? Ei kannata – Kysyimme asiantuntijoilta, miten lapsen varat kannattaisi sijoittaa