1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sisäilma

Länsipuiston koulun sisäilmaongelmiin etsitään ratkaisua: remonttia jo talvilomalla

Sisäilmaongelmista kärsineen Länsipuiston koulun remonttia kiirehditään Kokkolassa. Remontti ja lisätutkimukset alkavat jo hiihtolomalla.

Kuva: Matias Flinck / YLE

Osassa tiloista ongelmana on ilmanvaihto, koulun kellarikerroksessa kosteusongelmat ja käytöstä poistetussa musiikkiluokassa katto- ja ilmanvuoto-ongelmat.

Viime kevään oirekyselyn perusteella oppilaat kärsivät tavallista enemmän muun muassa astmaoireista, väsymyksestä ja pääkivusta. Tänä keväänä koulun oppilaille ja henkilökunnalle tehdään uusi oirekysely.

Terveystarkastaja Mari Viirretin mukaan oirekyselyn perusteella voidaan sanoa, etteivät koulun tilat ole kunnossa ja niitä tutkitaan.

– Isossa kiinteistössä joudutaan arvioimaan, mikä vika aiheuttaa mitäkin ongelmia. Korjaustapoja arvioidaan tilakohtaisesti.

Viirretin mukaan hiihtoloman alkaessa alakerrasta otetaan tiloja pois käytöstä ja niitten remontointi alkaa. Samoin viidennen kerroksen musiikkiluokka on menossa pian remonttiin.

– Tutkimukset jatkuvat ja tilojen käyttöä joudutaan arvioimaan uusien saatavien tutkimustulosten valossa. Uusi oirekysely tehdään myös keväällä.