Tästä vinkit MM-katsomoon matkaaville: jätä sukset kotiin – mutta muista eväät, lippu ja villasukat!

Mistä löytyy parkkipaikka ja saako selfietikun tuoda kisa-alueelle? Kokosimme muistilistan ladunvarsijoukoille.

Hiihdon MM 2017
Lahti Hiihdon MM-kisait 2017 stadion
Tomi Hänninen / Yle

Mitäpä jos lähtisi kisavieraaksi Lahden MM-kisoihin? Kisojen viestintäpäällikkö Laura Lehtonen antaa muutaman vinkin, miten valmistautua kisamatkaan.

– Meidän nettisivuilla on kattavasti tarjolla kisaohjelma, josta voi valita haluamansa päivän. Suosittelen kyllä ostamaan lipun etukäteen.

Esimerkiksi ensi lauantai on jo loppuunmyyty, huomauttaa Lehtonen. Portilta lippuja ei siis enää saa.

Netin kautta on helppo varmistaa, mille päiville lippuja on tarjolla.

Nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun) pystyy selaamaan myös paljon käytännön tietoa.

Lahteen junailee helposti monesta suunnasta

Laura Lehtonen muistuttaa myös kisojen omasta Lahti2017-applikaatiosta, joka on ladattavissa kaikista sovelluskaupoista. Sen kautta muun muassa kisojen laaja tapahtumatarjonta kulkee kätevästi taskussa.

Kun liput on hankittu, kannattaa miettiä, millä kulkupelillä kisapaikalle sapuu. Lehtonen vinkkaa, että juna on ykkösvaihtoehto.

– Lahdessa pysähtyy arkisin yli sata junaa. Tänne pääsee tosi helposti monesta suunnasta.

Jos kuitenkin päättää tulla omalla autolla, on kisajärjestäjillä tarjolla kolme parkkipaikkaa: Sopenkorvessa, Kisapuistossa ja Jokimaan raviradalla.

Raviradalla tilaa on eniten, ja sieltä on myös kuljetus tapahtuma-alueelle. Lehtonen huomauttaa, että myös näille paikoille kannattaa ostaa parkkilippu etukäteen.

– Sillä varmistaa, että saa parkkipaikan. Lahden kaupungilla on myös yleisiä parkkipaikkoja, mutta ne eivät ole kovin lähellä, Laura Lehtonen tietää.

Lahti Hiihdon MM-kisait 2017 stadion
Tomi Hänninen / Yle

Pipo päähän, rukkaset käteen

Koska Lahdessa on kyse talvikisoista, pukeutuminen on tietenkin tärkeää.

– Jotta pysyy kisafiilis päällä, lämpimästi päälle. Pipo päähän, rukkaset käteen ja erityisesti lämpimät kengät, niin tulee varmasti hauska päivä.

Kun lippu-, kulkuneuvo- ja vaatekysymykset on ratkaistu sekä oman kisapäivän ohjelma lyöty lukkoon, kannattaa pitää huoli siitä, että pääsylippu on tullut mukaan. Kisapaikalle kannattaa tulla ajoissa.

Lahti2017-sivuilta löytyy tarkemmat tiedot muun muassa siitä, mitä kisa-alueelle saa tuoda (siirryt toiseen palveluun). Esimerkiksi sateenvarjoa ei saa tuoda, mutta selfietikku on sallittu. Omia eväitä ja juotavaa saa tuoda (paitsi lasipullot ja alkoholi), mutta ei kertakäyttögrilliä tai retkikeitintä.

Alueelle ei voi myöskään tuoda omia hiihtovälineitä. Kisa-alueelle kuljetaan turvallisuustarkastuksen kautta.

Meillä on fanipiste, missä voi käydä laittamassa Suomen liput poskeen ja ottamassa fanikuvatkin.

Laura Lehtonen

Tunnelma tarttuu viimeistään kisapaikalla

Kisa-alueella ruokaa ja juomaa riittää, eikä omia eväitä välttämättä tarvita. Kannattaa muistaa kuitenkin se, että heti urheilukisan päätyttyä jonot esimerkiksi ruokakojuilla ovat pitkät.

Vaan miten on kisatunnelman laita? Miten se löytyy?

– Viimeistään täällä se löytyy.

– Täällä on paljon hauskaa nähtävää ja koettavaa. Heti kisaportista kun tulee sisään, meillä on fanipiste, missä voi käydä laittamassa Suomen liput poskeen ja ottamassa fanikuvatkin.

Lehtonen arvelee, että MM-kisat ovat monelle tapahtuma, jota on suunniteltu ja fiilistelty pitkään esimerkiksi kaveriporukassa. Monella on yhtenäiset kisa-asut, fanipipot ja kannustusrekvisiitta, mikä samalla luo kisatunnelmaa.

– Ihmisten läsnäolo ja urheilutapahtumien käynnistyminen, niistähän se tunnelma oikeastaan tulee. Täällä on urheilijoita yli 60 maasta, ja kun kannustaa kaikkia tasavahvasti, ei siinä voi huono mieli tulla.