1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Julkisen sanan neuvosto

Sipilä JSN:n vapauttavasta Yle-ratkaisusta: "Olen puolustuskyvytön kunnes oikeuskanslerin päätös tulee"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei halua kommentoida Julkisen sanan neuvoston päätöstä Terrafame-uutisoinnista ennen kuin oikeuskanslerinvirasto on ratkaissut samaa asiaa koskevat kantelut.

Julkisen sanan neuvosto
Juha Sipilä.
Juha Sipilä.Jarno Kuusinen / AOP

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hänellä ei ole mahdollisuutta kommentoida Julkisen sanan neuvoston torstaina Ylelle antamaa vapauttavaa päätöstä Terrafame-uutisoinnista, ennen kuin oikeuskanslerinvirastoon asiasta tehdyt kantelut on käsitelty.

– Ei ole asiallista kommentoida tätä, koska samasta aihekokonaisuudesta on kantelu oikeuskanslerilla. Vastaan oikeuskanslerille hänen kysymyksiinsä. Hän antaa laillisuusvalvojana vastauksen aikanaan.

– Olen tässä asiassa niin kauan puolustuskyvytön kunnes oikeuskanslerin päätös tulee, Sipilä totesi toimittajille eduskunnassa.

Sipilän mukaan oikeuskanslerin ohje on, että käsittelyssä olevia asioita ei kommentoida.

Julkisen sanan neuvosto antoi torstaina Ylelle vapauttavan päätöksen uutisesta, joka käsitteli pääministeri Sipilän sukulaisten omistaman yrityksen kauppoja valtion omistaman kaivosyhtiön Terrafamen kanssa.

JSN:n päätöksen mukaan pääministeriin kohdistunut julkisuus oli uutisessa kielteistä, mutta ei erittäin kielteistä.

Neuvoston mukaan Yle ei rikkonut hyvää journalistista tapaa, vaikka uutinen julkaistiin ennen kuin pääministeri kommentoi asiaa Ylelle. Alkuperäisessä Ylen uutisessa oli Sipilän samasta asiasta aiemmin Kansan Uutisille antama lausunto (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi