Herätys: Bernerin luottamuksesta äänestetään, striimaus mullisti musiikkibisneksen – mutta miksi netti tökkii?

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista. 

Aamukooste
Läppäri metsässä mättäällä puron vierellä.
Siru Päivinen / Yle

Netti voi tökkiä monesta syystä

Tökkiikö nettisi? Katkeileva tai hidas verkkoyhteys ei ole vain maaseudun ongelma vaan myös jopa tiheimmin asutuilla alueilla netti saattaa pätkiä. Tästä syystä moni harkitsee valokuidun hankkimista myös kaupungeissa. Koska liikkuvaa kuvaa katsotaan entistä enemmän verkon yli, ihmiset kaipaavat entistä nopeampaa nettiä. Listaamme yleisimmät syyt netin hidasteluun.

Bernerin luottamuksesta äänestetään iltapäivällä

Anne Berner
Anne BernerAntti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Eduskunta äänestää iltapäivällä liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) luottamuksesta. Hallitusryhmien lisäksi osa oppositiosta asettuu äänestyksessä tukemaan Berneriä. Epäluottamuksen puolesta äänestävät vain SDP ja vasemmistoliitto.

Striimaus mullisti musiikkibisneksen

Kuulokkeet kiinni älypuhelimessa.
Tiina Jutila / Yle

Kohta mummokin striimaa musaa! Yle kertoo, miten musiikkibisnes muuttuu Suomessa. Suoratoistopalvelut käänsivät alan myynnin kasvuun, mutta tuotot jakautuvat hyvin eri tavalla kuin perinteisessä levykaupassa. Valtaosa musiikin tekijöistä odottaa vielä pitkään palkkapäiväänsä digimaailmassa.

Lahden MM-kilpailujen toinen kisapäivä

Lahden kisamonttu.
Hiihtäjät testailivat latuja Lahdessa tiistaina.Markku Ulander / Lehtikuva

Lahden MM-hiihdoissa yhdistetyn ja mäkihypyn urheilijat päästetään irti. Kisapäivän ohjelmassa on yhdistetyn ja naisten mäkihypyn kilpailut sekä miesten mäen karsinta. Lähetys alkaa TV2:ssa kello 10.00. Tarkemman ohjelman löydät MM-hiihtojen Kisaoppaasta.

Trump haluaisi ydinaseettoman maailman

Trump puhui torstaina uutistoimisto Reutersin haastattelussa ydinaseista ensimmäistä kertaa virkaanastumisensa jälkeen. Haastattelussa hän sanoo, että haluaisi nähdä ydinaseettoman maailman. Samalla hän myös totesi haluavansa varmistaa, että Yhdysvaltain ydinarsenaali on muita edellä. Trump puhuu tänään myös Yhdysvaltain konservatiivien vuosittaisessa kokouksessa Marylandissa.